Slippertje 27: Een succesvolle affiliate marketing business opzetten met Jacko Meijaard
12 oktober 2020 
55 min. read

Slippertje 27: Een succesvolle affiliate marketing business opzetten met Jacko Meijaard

Mark Tigchelaar

Welkom dames en heren bij het 27ste Slippertje in de Ondernemen Op Slippers podcast-show! Deze week is Jacko Meijaard te gast, Jacko Meijaard is een succesvolle affiliate marketeer en daar verdiend hij maar liefst €10.000 euro per maand mee! Naast zijn affiliate business helpt hij ook andere mensen met het opzetten van een succesvolle affiliate sites!

In deze podcast vertelt Jacko Meijaard over:

  • Hoe hij de affiliate marketing in rolde vanuit zijn opleiding
  • Welke markten interessant zijn voor affiliate marketeers
  • Hoe je het beste content kunt opbouwen
  • De manier waarop hij zijn vrije tijd gebruikt
  • De software en het boek waar hij onwijs trots op is
  • Én hij heeft tips voor de beginnende affiliate marketeer

Het is de eerste keer in deze podcast dat het over affiliate marketing gaat, echt een onwijs interessant onderwerp als je het mij vraagt! Laten we snel gaan luisteren naar de verhalen van Jacko Meijaard, let’s go!

Podcast transcriptie

Bas: Yes! Dames en heren, vandaag in de Ondernemen op Slippers podcast the one and only Jacko Meijaard! Wie is Jacko Meijaard? Jacko Meijaard is een affiliate marketeer. Hij verdient meer dan 10.000 euro per maand met zijn affiliate business en hij heeft onder andere de “Affiliate Marketing Revolutie die op nummer 1 staat op PayPro, daar gaan we het zo over hebben wat dat precies is. Hij heeft hem vaak, meer dan 10.000 keer verkocht. Hij zit ook nog eens in de software. Zijn software heet Market Team en daarmee kun je affiliate sites makkelijk bouwen. Jacko, welkom!

Jacko: Yes, dank je wel!

Je gooit je shit opzij, en voelt je vogelvrij, je runt je business op je slippers en dat maakt je blij.

Bas: We hebben al mensen die meekijken hoor.

Jacko: Ok, ik kan het niet goed lezen, dus.

Bas: Ja, ik wel, ik zie dat mensen meekijken. Tof.

Je droom is werkelijkheid, bent van de stress bevrijd, je kraakt de code van het leven met zekerheid.

Bas: Ja, Jacko, nogmaals welkom.

Jacko: Dank je wel, een enthousiaste introductie.

Bas: Ja, zo moet dat toch?

Jacko: Ja, dat is waar.

Bas: Maar leuk dat je er bent man.

Jacko: Ja, dank je.

Bas: We zijn ook live nu op YouTube en op LinkedIn dus voor alle mensen die vragen hebben aan deze affiliate marketeer, gooi ze sowieso erin dan kunnen we die later beantwoorden. Ik begin altijd met een redelijk intieme vraag Jacko. En dat is:

Jacko: Oh jee.

Nog maar 3 maanden over..

Bas: Wat zou je doen als je nog 3 maanden te leven hebt?

Jacko: Oeh, dan zou ik, ja, ik zei het net ook al tegen jou, ik ben heel saai, dan zou ik niet hele speciale dingen gaan doen maar dan zou ik toch genieten van mijn vrouw, mijn vrienden en mijn familie denk ik. Dan zou ik denk ik alles opzij schuiven en daar zo mee omgaan.

Bas: En hoe ga je daar nog meer van genieten?

Jacko: Ja, ik denk ook heel saai, ik denk lekker koken en…

Bas: En vooral lekker eten.

Jacko: Lekker eten en ja, echt gewoon de gezelligheid opzoeken, ja.

Bas: Ja, ja, mooi. Ja, want nou ja, laat duidelijk zijn, je bent natuurlijk niet voor niets affiliate marketeer geworden. Ik denk dat vrijheid bij jou misschien wel op nummer 1 staat.

Jacko: Absoluut, absoluut.

Trouwen

Bas: Ja, ik ben meer ook benieuwd zeg maar, ben je ook, want je hebt een vrouw, vriendin?

Jacko: Vrouw, ja, ik ben een maand geleden getrouwd.

Bas: Nee joh. Oh ja, wij hadden volgens mij contact en toen ging je nog trouwen ja.

Jacko: Ja, klopt, ja.

Bas: Ja, hoe zag dat feest eruit?

Jacko: Ja, nog redelijk goed, het was nog redelijk, ja, we hebben te maken gehad met de Coronamaatregelen natuurlijk dus we hebben het twee keer moeten verzetten, maar is allemaal heel goed gegaan. Ja, was heel leuk en ja, heel mooi.

Bas: Tof, tof, mooi man. Ja, gefeliciteerd.

Jacko: Dank je wel.

Bas: Dat is toch, ja, goed, weet je, het voelt waarschijnlijk na het trouwen niet veel anders dan ervoor, maar.

Jacko: Nee.

Bas: Maar nu heb je een stuk goud aan je handen of?

Jacko: Ja, ik ben hem alleen vergeten dus dat is niet zo netjes, maar.

Bas: Ja, ik had precies hetzelfde man, het is echt, ik bedoel, dan heb je nooit een ring om je hele leven, heb je in een keer zo’n soort van onding over je vinger zitten.

Jacko: Ja, klopt, het is echt wennen. Ik zie hem bij jou ook niet om.

Bas: Ja, het duurde bij mij niet lang. Ja, ik ben geregistreerd, dus dat is de moderne versie van trouwen en dan mag je hem afdoen.

Jacko: Ik zal het onthouden.

Bas: Nou, tegenwoordig zie je veel mannen van die, dat is zo’n soort van ring die ook je bloeddruk meet en je slaap meet en allemaal dat soort dingen, daar zie je veel mannen mee lopen omdat het dan een gadget is zeg maar, maar het heeft niks met trouwen te maken.

Jacko: Nee, nee.

Bas: Mooi.

Jacko: Dat is weer wat anders.

Bas: Hé Jacko, wij gaan sowieso helemaal de affiliate marketing induiken vandaag in deze podcast. Voordat we dat gaan doen ben ik ook meer benieuwd hoe je bent opgegroeid en hoe dat een beetje eruit zag en vanwaar deze passie uiteindelijk voor affiliate marketing.

Jacko: Ja, grappig, ja, leuk, leuk. Ja, ik ben, ja, ik woon in Yerseke, ik woon in Zeeland. Klein dorpje, bekend van de mosselen denk ik misschien voor jou.

Bas: De naam klinkt bekend ja.

Jacko: Ja, echt bekend vanwege mosselen en oesters. Ja, daar ben ik heel rustig opgevoed. Dus vandaar dat ik echt wel ook wel die vrijheid dat ik dat echt ook wel heel erg graag wil. Ik heb in de stad gewoond in Utrecht, journalistiek gestudeerd, was niks voor mij een grote stad en toen ben ik er eigenlijk achter gekomen van hé Jacko, journalistiek is ook niks voor mij, de opleiding niet, het vak ook niet en ik had geen idee wat ik wilde gaan doen. En toen ben ik eigenlijk gewoon simpelweg gaan zoeken op Google naar manieren om geld te verdienen en toen kwam ik affiliate marketing tegen en dat ben ik gaan doen. En ik las allemaal verhalen van jonge gasten die op mooie eilanden zaten en geld liepen te verdienen daarzo met alleen een laptop en een internetverbinding en ja, dat wilde ik ook en dat ben ik gaan doen.

Starten met affiliate marketing

Bas: Juist, maar dit was, in welk jaartal hebben we het hier over? Hoeveel jaar geleden?

Jacko: Ja, 10, 11 jaar geleden, 10, 11 jaar geleden. Ik ben nu 29 dus ik was 18, 19 ongeveer.

Bas: Ja, en toen zat je nog op?

Jacko: De Hogeschool Utrecht.

Bas: Hogeschool Utrecht.

Jacko: Ja, eerste jaar eigenlijk.

Bas: Ja, en welke opleiding deed je?

Jacko: Journalistiek.

Bas: Journalistiek, ah ok, dus wel het tekst schrijven dat komt ergens vandaan.

Jacko: Ja, dat komt ergens vandaan, ja, ja.

Bas: Maar heb je die studie uiteindelijk afgemaakt of?

Jacko: Nee, nee, ik heb dat…

Bas: Toen je 10K per maand verdiende heb je je kont in de krib gegooid.

Jacko: Nou, ik zag dat ik inkomsten ging krijgen en ik vond de opleiding echt niks aan en de mentor volgens mij had je toen die zei ook van ja, 10% van jullie gaat een baan krijgen in de journalistiek en ik dacht ja, ik ga gewoon terug naar Yerseke toe en ik ga hierzo geld mee verdienen.

Bas: Mooi man.

Jacko: Ja.

Bas: Maar dus je hebt maar 1 of 2 jaar in Utrecht gezeten.

Jacko: Klopt, volgens mij 1,5 jaar.

Bas: Ok, en daar op kamers gewoond ook of niet eens?

Jacko: Daar op kamers gewoond, niet veel naar school ook gegaan moet ik eerlijk zeggen.

Bas: Er zijn veel vrouwen in Utrecht hè?

Jacko: Ja, klopt, volgens mij is de verhouding 60-40.

Bas: Ja, precies. Ja, ik heb zelf ook in Utrecht gewoond nadat ik klaar was met studeren, maar het is in ieder geval een mooie stad om te wonen.

Jacko: Ja, absoluut, absoluut. Een leuke stad, gezellige stad, ook leuke school ook, maar dat studeren was gewoon niks voor mij.

Bas: Nee, nee, dat zie je nu natuurlijk, iedereen die nu studeert die is natuurlijk driedubbel gefrustreerd want het hele uitgaansleven ligt op zijn gat.

Jacko: Ja, ook nog, ja.

Bas: Dat is natuurlijk huilen met de pet op.

Jacko: Ja, klopt, maar ik sprak pas nog iemand en daar zat ik dan ook mee op de opleiding en die studeert gewoon nog steeds en toen dacht ik ook echt van ja, weet je wel, ik ben toch blij dat ik wel gewoon die, ja, die stap heb gemaakt om gewoon te stoppen en iedereen moet het natuurlijk voor zichzelf weten, maar ik dacht ja, dan ben je gewoon echt 10 jaar aan het studeren en heb je nog geen geld zeg maar of je hebt nog niks hè.

Bas: Ja, nee, ik hoor zeker wat je zegt weet je, en ik bedoel, als je een heel specifiek beroep leert eigenlijk, als je vrijheid wil hebben dan moet je sowieso niet heel lang leren, maar dan moet je gewoon in de praktijk doen en je ziet ook in deze wereld dat drop-outs zijn tegenwoordig is dat heel cool als je jezelf een drop-out kunt noemen want dan heb je het ook over Mark Zuckerberg en Steve Jobs en al die eindbazen eigenlijk van de wereld die ook allemaal drop-out waren en dat is blijkbaar een soort van formule voor succes.

Jacko: Ja, blijkbaar wel, blijkbaar wel ja. Je ziet het heel veel en ook veel podcasts over opgenomen natuurlijk ook de laatste tijd, maar ja, goed, ja, je moet daarin ook doen wat je zelf wil natuurlijk en ik denk wel school is goed, het is goed voor je ontwikkeling ook, maar wil je er echt rijk mee worden dan denk ik niet dat het the way to go is zeg maar. Voor mij was het het niet.

Bas: Nee, en ik denk vooral dat het te maken heeft met hetgeen wat je echt leuk vindt of waar je passie in zit, dat je intrinsiek gemotiveerd bent om iets te gaan doen en bij school ben je vaak toch een klein deel extrinsiek gemotiveerd want het moet allemaal en je denkt ik heb een papiertje nodig en mijn ouders vinden dat ik dat moet halen of whatever weet je.

Jacko: Ja, precies.

Bas: Dus ik denk dat je heel slim hebt gedaan door gewoon je eigen pad te volgen. Maar goed, toen was je 1,5 jaar na studeren was je studiecarrière wel afgelopen.

Jacko: Ja.

Eerste inkomsten

Bas: Toen verdiende je toen al geld via affiliate inkomsten of niet?

Jacko: Ja, maar ik kon er nog niet van leven toen. Ik begon eigenlijk net, ik denk dat ik ongeveer drie maanden dit echt heb gedaan dat ik toen de eerste commissies binnen kreeg dat ik toen dacht van ok, hier zit brood in, dit moet ik gaan doen. Toen ben ik terug gegaan naar Yerseke, heb ik nog wel gewoon werk gehad en heb ik in de avonduren heb ik dit opgebouwd. Een jaar lang gewoon offline werk gehad, een jaar lang dit opgebouwd en toen echt de stap genomen van nu ga ik fulltime ondernemen en volledig dit doen.

Bas: Tof.

Jacko: Ik woonde toen nog bij mijn ouders thuis dus je hebt nog niet zoveel nodig.

Bas: Ja.

Jacko: Ik denk dat ik toen sowieso 1.500, 2K of zo had. Voor mij was dat toen al heel veel geld. Toen kwam de belastingdienst nog, dat weet je dan allemaal nog niet zo heel erg goed. Maar goed, ik zag van ik kan hiervan leven en ik weet dat als ik dit kan verdienen kan ik het ook opschalen en keer 10 doen.

Bas: Juist, en waar werkte je daarnaast zeg maar toen in die tijd?

Jacko: In de horeca deed ik daarzo de marketing.

Bas: Oh ja, lachen, ja. Tof, maar en hoe zag die eerste, dus je gaat beginnen, sowieso, ik ben heel erg benieuwd welke resources je in die tijd hebt geraadpleegd om dit op te gaan zetten.

Jacko: Ja.

De eerste stappen

Bas: En hoe dan die eerste stappen eruit zagen zeg maar. Of wil je dat niet vertellen?

Jacko: Ja, zeker, zeker, ja, heel leuk, ik vind het heel leuk om erover te vertellen. Ik ben toen echt gewoon nog gaan Googelen van hoe kan ik geld verdienen met affiliate marketing? En toen had je nog niet wat je nu hebt dat je daar zo allemaal ja, handleidingen voor hebt of zo. Je had wel een bepaald formatje toen dat heette toen Blackhead World. Ken je dat?

Bas: Nee.

Jacko: Nou, dat is een beetje dan geld verdienen op internet maar dan een beetje met shady technieken. Daar was best wel wat op te vinden dus ik ben dat gaan lezen en ik ben gewoon een website gaan opzetten over de iPhone was toen het eerste product en ik ben gewoon gaan bloggen over de iPhone en ik ben vergelijkingswebsites gaan opzetten, of pagina’s van waar kan ik goedkoop een iPhone kopen. En vervolgens zag ik terwijl ik in de auto reed dat ik mijn eerste commissie binnen had. Toen kreeg je ook al zo’n mailtje of een berichtje van je hebt een commissie binnen van 30 euro was dat toen.

Bas: Bam.

Jacko: Ja, bam.

Bas: Want toch, dat is toch een euforisch moment als je dat gewoon je eerste keer dat je denkt van wacht even, ik heb nu iets gemaakt, heeft me relatief, heeft me tijd gekost, maar het kost me verder niet bijzonder veel en je krijgt in een keer een commissie omdat je een iPhone hebt verkocht via jouw link eigenlijk toch?

Wat is affiliate marketing?

Jacko: Via mijn link. Klopt ja, dat is, moeten we nog uitleggen wat affiliate marketing is?

Bas: Ja, misschien voor de leken, laten we het doen weet je, misschien jij kan dat denk ik het beste uitleggen.

Jacko: Ja, het is eigenlijk het promoten van andermans producten voor commissie en je kunt alles promoten, je kunt deze microfoon promoten, je kunt alles promoten. Je krijgt een commissie als je iemand doorverwijst naar bijvoorbeeld bol.com of KPN of ja, wat dan ook.

Bas: Ja, tof.

Jacko: Ja, simpel, ja.

Bas: Maar nu heb ik wel gehoord in deze Coronatijd dat heel veel webwinkels dus hun commissies echt naar beneden hebben geschroefd naar een paar procent.

Jacko: Ja, ja.

Bas: Heb je daar ook last van of?

Jacko: Ja, Coolblue die was ermee gestopt een tijdje, volgens mij twee maanden gestopt, maar volgens mij hebben ze het nu weer opgepakt.

Bas: Ze waren helemaal gestopt?

Jacko: Ze waren echt helemaal gestopt met affiliate marketing in één keer. Dus in een keer alle linkjes werkten toen ook niet meer.

Bas: Oh, wow.

Jacko: Maar ja, dan kun je natuurlijk wel omschakelen naar bol.com of een ander iets, maar ja, dat is wel het risico want je hebt nooit 100% de macht over het product.

Bas: Je bent andermans product aan het promoten dus de andere man zoals we dat noemen heeft ook de macht.

Jacko: Ja, klopt.

Bas: Om te zeggen van hé, de commissie gaat omhoog, omlaag of is niet meer of whatever.

Jacko: Of is offline, ja, klopt, ja.

Aantrekkelijke commissies

Bas: Ok, tof. En wat voor platform gebruikte je toen in het begin toen je die iPhone deed? Want je hebt natuurlijk allemaal platformen waar eigenlijk, dus het zijn ook eigenlijk market places hè, dus daar komen de merchants om het zo maar te zeggen of de mensen die de affiliate deals hebben aanbieden en jij gaat daarin neuzen van hè, wie heeft er een beetje een mooie commissie en waar kan ik een beetje een mooie site omheen bouwen. Welke platformen zat je toen in het begin?

Jacko: Daisycon.

Bas: Daisycon, ja, tof.

Jacko: Toen promootte ik, ik weet nog dat die commissie kwam via studentmobiel.

Bas: Studentmobiel, ja, precies, dat is mooi hè.

Jacko: Dat weet ik nog heel goed, dat was de allereerste commissie.

Bas: Ja, ja, vet. En toen ben je verder gegaan op Daisycon of gebruik je nu ook, je gebruikt waarschijnlijk de meest uiteenlopende platforms.

Jacko: Ja, klopt, nu op zich valt het wel mee, het meeste via PayPro, dat is dus de digitale producten, Daisycon en Trade Tracker. Dat zijn eigenlijk wel de affiliate netwerken en bol.com waar ik het meeste mee doe. Dus dat, ja.

Bas: Ja, Daisycon Trade Tracker, bol.com, PayPro.

Jacko: Ja, klopt.

Bas: Dat zijn je vier core.

Jacko: Ja, en je hebt er nog veel meer natuurlijk, maar dat zijn echt waar ik het meeste mee werk.

Bas: Ja, ik weet ook dat M4N bijvoorbeeld was ook een grote of is die inmiddels overgenomen?

Jacko: Dat heet nu, geen Zanox maar heet Awin.

Bas: Ok.

Jacko: Awin, volgens mij ook inderdaad overgenomen uit Duitsland.

Bas: Ja.

Jacko: Ik weet het niet precies, maar daar doe ik zelf niks meer mee. Ja, je hebt er zoveel.

Affiliate platform

Bas: En werk je altijd met een platform ertussen of werk je ook weleens rechtstreeks met partners?

Jacko: Nee, echt altijd wel met een platform ertussen, ja.

Bas: Omdat je dan beter beschermd bent of zo of whatever?

Jacko: Ja, dan wordt alles gewoon netjes gemeten en ja, weet ik veel, het makkelijkste, ja.

Bas: Ja, tof. Ok, en ok, we gaan even, ik ben benieuwd, je zou nu alles verliezen en je moet weer helemaal opnieuw beginnen en je gaat de affiliate marketing in, ik ben even benieuwd naar de weg zeg maar die we iemand anders kunnen uitleggen hoe je een affiliate business start. Want eigenlijk komt het erop neer dat je gewoon heel veel teksten de lucht in slingert, gaat ranken en dan affiliate commissies gaat maken, maar ik ben even benieuwd hoe jij dat een beetje zou aanpakken stap voor stap en dat je gewoon nu zeg maar iemand die dit luistert die denkt van hé, wacht even, zo kan ik ook geld verdienen en kan ik het oppakken.

Jacko: Ja, je gaat eigenlijk gewoon eerst kijken wat voor producten kan ik promoten. Dan zeg ik altijd van ja, kies een product waar je zelf wat feeling mee hebt omdat je daar makkelijker over kan vertellen. Ja, registreer een domeinnaam, ik zeg altijd zo kort mogelijk zodat het echt een merk kan worden, zo duidelijk mogelijk, ook zo breed mogelijk. Ik vind altijd een goed voorbeeld wat ik aangeef is fitplek.nl. is nu niet meer van mij, maar dat geeft wel aan van het is een website over gezondheid.

Bas: Die was van jou?

Jacko: Ja, geen speciale website of zo, maar het geeft aan een website over gezondheid en lekker kort. Ja, en dan ga je eigenlijk bloggen over relevante onderwerpen. Hè, dus bijvoorbeeld hoe kan ik afvallen of hoe kan ik afvallen met hardlopen? Hoe kan ik afvallen in Coronatijd en vervolgens zet je eigenlijk op die blog zet je een call to action link naar een product, bijvoorbeeld een cursus of een hardloopband of een wat dan ook en ja, als je dan bezoekers hebt dan is de kans groot dat ze gaan klikken en dan krijg je commissie.

Bas: Ja, dus ze klikken door en je krijgt commissie als ze het aanschaffen dan.

Jacko: Als ze het kopen, ja.

Bas: Ja, eigenlijk is het zo simpel dus.

Jacko: Eigenlijk is het zo simpel en je hebt heel veel geduld nodig want het duurt gewoon heel lang in mijn geval voordat je gaat ranken in Google.

Bas: Dus daar zit de grootste valkuil dat de mensen de discipline nodig hebben om uiteindelijk dit systeem door te groeien. Want je kan ook als jij misschien al, stel je wil hier heel enthousiast mee aan de slag en je hebt in een maand tijd 100 artikelen geschreven dan doe je waarschijnlijk nog steeds geen verkoop totdat een van die artikelen organisch gaan ranken en daar zit een beetje de wachttijd van deze business is relatief lang.

Jacko: Ja, klopt, ja, klopt, het is echt heel lang.

Bas: Ja, maar elke stagiaire die nu ergens werkt die kan gewoon elke dag een artikel schrijven als die zin heeft.

Jacko: Ja, klopt, ja, klopt. Het is, ik zeg altijd, het is in theorie is het gewoon super simpel want je hoeft niet meer te doen dan dit, maar ja, je moet het maar net even doen en mensen hebben niet het geduld. Je ziet heel weinig resultaat en het duurt heel lang en ja, je leeft nu in een maatschappij dat als je honger hebt dan ga je eten kopen dus dan wil je direct resultaten en ook met e-commerce natuurlijk, je koopt producten in en je verkoopt het ook weer snel. Dat is natuurlijk een andere kunst denk ik om het meer winstgevender te krijgen en misschien later op te schalen, maar in mijn geval is het gewoon, het duurt gewoon heel lang voordat je gaat ranken in Google en dan duurt het gewoon lang voordat je resultaten gaat krijgen. Maar als het dan eenmaal gaat lopen en je scoort goed in bijvoorbeeld de gezondheidsmarkt, ja, dan is de sky the limit want daar wordt zoveel op gezocht en als je commissie hebt hoef je er haast niets meer voor te doen want de koper weet niet dat ik daar tussen zit dus dan kan het, ik hoef geen product op de post te doen of wat dan ook. Ik doe mijn mail open en ik zie dat ik commissie heb en dan kun je het gewoon super hard opschalen.

Inkomsten inzichtelijk maken

Bas: Heb je ook mooie dashboardjes en Google datastudio en zo dat je je totale commissie ziet per dag en?

Jacko: Nee, nee, dat zou ik eens moeten maken zoiets ja.

Bas: Maar dat is wel nice, maar op een gegeven moment, ja, geef even een beeld zeg maar hoe lang het duurt als je er serieus mee aan de slag gaat voordat je er laten we zeggen substantiële inkomsten uithaalt en dan heb ik het tussen de ja, weet ik veel, 1.000, 2.000 euro, ik denk dat dat een bedrag is zeg maar waar iemand wel een soort van van rond kan komen, en dat is toch niveau 1, dat je gewoon je eigen rekeningen kan betalen en de vrijheid hebt en niveau 2 is dat je er echt geld mee kan verdienen en serieus winst mee maakt.

Jacko: Tot het echt flink wordt, ja.

Bas: Dus neem ons even mee, als je er serieus mee aan de slag gaat, wanneer ga je 1.000 tot 2.000 euro maken, natuurlijk afhankelijk van de strategie en keywords en onderzoeksmarkt.

Jacko: En de markt, ja.

Aanlooptijd

Bas: En dat hele spektakel, maar hoe lang duurt het ongeveer?

Jacko: Ja, ik denk toch wel driekwart jaar tot een jaar.

Bas: Ok, dus dat is gewoon de aanlooptijd die je nodig hebt om naar ongeveer om naar ongeveer een inkomen te gaan van 1.000 tot 2.000 euro per maand en daarna wordt het alleen maar leuker.

Jacko: Ja, en daarna groeit het eigenlijk in principe alleen maar omdat je websites groter worden omdat je telkens meer content toevoegt. Maar goed, ik zou zeggen driekwart jaar een jaar dan dat heb je wel nodig. En hoe langer je het doet natuurlijk hoe handiger je erin wordt dat je weet wat voor zoektermen je moet gaan ranken, wat voor producten je moet gaan doen, maar ja, driekwart jaar, een jaar is wel een goede richtlijn.

Bas: Ja, tof, en want over Google gesproken, jij weet waarschijnlijk wel een beetje hoe het algoritme werkt maar eigenlijk voed je je sites elke week, misschien wel een paar keer per week afhankelijk van de site, met nieuwe artikelen waardoor Google denkt hé, dit is een relevante site over onderwerp X waardoor je dus op steeds meer onderwerpen gaat ranken.

Jacko: Ja, klopt, ja, zo’n website wordt telkens groter dus ja, je krijgt telkens meer bezoekers en het heeft natuurlijk wel eens een dipje en het gaat wel eens op en neer, maar over het algemeen groeit zo’n website.

Bas: Ja, ja. Hé, maar goed, dan ben je dus 11 jaar lang affiliate marketeer of hoe moet ik het zien?

Jacko: Ja.

Vrijetijd als affiliate marketeer

Bas: Zoiets? Ja, en dan heb je op een gegeven moment verdien je X per maand en dan denk je ok, ja, eigenlijk hoef ik niks meer te doen, ik kan net zo goed de hele dag in de hangmat gaan liggen.

Jacko: Ja.

Bas: Ja, maar wat doe je met je vrijetijd? Ik geloof wij hebben samen in een artikel, of in een serie gestaan van het AD, dat ging over de 4-hour work week, volgens mij zaten er 10 mensen in of zo die de 4-hour work week leefden, althans, in ieder geval theoretisch, laat ik het zo zeggen want ik geloof niet dat jij maar 4 uur per week werkt, dat doe ik zelf ook niet.

Jacko: Nee, je bent toch ondernemer.

Bas: Dat zou redelijk saai zijn, maar wat doe je met al je tijd zeg maar. Ik bedoel, ja, kun je daar iets over zeggen?

Jacko: Ja, ja, zeker. Dat vind ik ook een lastige vraag want ik zit altijd te denken ja, wat doe ik nou eigenlijk? Maar in principe, ja, ik vind het altijd leuk om te werken en het scheelt heel erg nu met dit weer, het is nu regenachtig weer dan ben ik gewoon wel de hele dag wel aan het werk en een beetje marktonderzoek aan het doen, statistieken aan het bijhouden, mensen aansturen, dat soort dingen. Maar als het zomer is, ja, dan heb ik genoeg dagen dat ik echt gewoon alleen ’s ochtends even van 7 tot 8 even mijn mail check en voor de rest echt gewoon niks meer doe omdat ik dan graag op pad ben of aan het varen ben of aan het zwemmen ben of wat dan ook. Dus het scheelt heel erg per getijde. Maar wat ik qua business doe is heel simpel gewoon eigenlijk mensen aansturen en zoekwoordonderzoek vaak nog doen en kijken van hé, wat zijn zoekwoorden waarop ik wil gaan ranken. Dat kun je ook uitbesteden, dat doe ik ook, maar dat proces een beetje in de gaten houden en dan natuurlijk ook nog mijn klantenservice voor mijn eigen product, content maken.

Bas: Ja, tof. Dus eigenlijk je had het net ook over varen en zwemmen en zo, dat doe je een beetje in je vrijetijd.

Jacko: Ja.

Bas: Dus je zwemt veel?

Jacko: Ja, ja, dat probeer ik wel te doen.

Bas: Ja, precies.

Jacko: Maar met dit weer is het lastig. Maar ja, ik woon natuurlijk in Yerseke, dus ja, je hebt, het strand is voor mij 2 minuten lopen en dat soort dingen dat doe ik gewoon graag, in de natuur en zwemmen en dat soort dingen.

Bas: Tof, en zeilen ook?

Jacko: Ik kan het zelf niet, maar ik ga wel graag mee op een zeilbootje, ja.

Bas: Ja, precies, met varen bedoel je meer in een sloepje of zo een beetje.

Jacko: Ja, klopt.

Bas: Bitterballen eten en rosé drinken.

Jacko: Klopt, klopt, ja.

Bas: Ja, lekker, mooi man, mooi. Ja, lachen man. Nee, ik ben ook wel benieuwd hoe je team eruitziet zeg maar nu. Want we hadden het er net ook al over voordat we een beetje gingen opnemen van ja, het draait allemaal eigenlijk om content, dus eigenlijk moet je gewoon een content machine creëren die gewoon continu content creëert.

Jacko: Klopt.

Content schrijvers vinden voor affiliate marketing

Bas: Waar vind je de juiste content creators, de beste mensen voor de juiste prijs en hoe stuur jij die aan of wat voor opdracht geven ze je?

Jacko: Ja, klopt, ja, sowieso in het begin, je vroeg net nog van wat zou je een soort van niet overnieuw doen maar hoe zou je het nu indelen.

Bas: Ja, precies, als je nu niks had, hoe zou je het nu opzetten.

Jacko: Ja, dan zou ik alles al gelijk vanaf het begin af aan alles uitbesteden. Dus alle content, alles zou ik uitbesteden want als ik een website ga maken over de gezondheid, ja, ik ben zelf niet superfit of zo zeg maar, maar je moet dan wel content gaan maken over hoe moet je afvallen met dat soort dingen.

Bas: Ja.

Jacko: Als je dat uitbesteed dan weet je dat het gewoon goed is.

Bas: Ja, dan moet je een fitboy zoeken.

Jacko: Ja, dan moet je een fitboy zoeken die daarover kan gaan schrijven. Dus in het begin zou ik zeggen besteed alles uit, kost wat geld maar zie het ook als online vastgoed wat je gewoon aan het opbouwen bent en content blijft altijd wel gewoon zijn waarde hebben. Maar ja, je hebt platformen waarop je tekstschrijvers kan zoeken, Textbroker weet ik niet of je bekend mee bent?

Bas: Textbroker ken ik ja.

Jacko: Ja, daar kun je eigenlijk wel mensen zoeken die teksten voor je schrijven en ja, als je een beetje in dat wereldje zit dan komen mensen ook wel gewoon naar je toe en kun je ook wel samenwerkingen aangaan en ja, dat soort dingen. Dus dat groeit eigenlijk een beetje organisch, ja.

Wie schrijft wat?

Bas: Maar en heb je dan, want volgens mij zit jij in meerdere categorieën met al je affiliate sites, heb je dan per categorie een andere persoon of heb je één persoon die over heel veel verschillende categorieën schrijft?

Jacko: Ja, eigenlijk wel. Ik heb wel echt vaste mensen die, ja, Pietje schrijft over gezondheid, Klaasje over de iPhone of tech en ja, dat gaat wel zo door.

Bas: Ja, en dan is het natuurlijk belangrijk dat je unieke content schrijft.

Jacko: Ja.

Copy + Paste

Bas: Heb je ook weleens tekstschrijvers gehad die wat dingetjes bij elkaar copy pasten?

Jacko: Ja, zeker, zeker, ja, zeker.

Bas: En heb je daar nu automatische checks op of de content uniek is ja of nee?

Jacko: Ja, nu vertrouw ik mijn tekstschrijvers wel want ik heb echt mensen die echt wel, ja, gewoon jaren voor me schrijven dus ik weet wel dat het gewoon goed is. Af en toe doe ik weleens een steekproef dus dat ik kijk van is het goed of niet, is het inderdaad uniek? Ja, het is wel belangrijk dat het gewoon unieke content is, anders gaat die website gewoon kapot.

Bas: Ja, en dan gebruik je Copyscape of een andere tool?

Jacko: Ja, of ik Google het gewoon.

Bas: Ja, precies.

Jacko: En dan kijk ik of er een andere website naar voren komt.

Bas: Ja, en daar staat de doodstraf op als iemand copy paste.

Jacko: Ja, dan is het wel klaar.

Bas: Dan is het wel klaar hè? Ja, dat is gewoon echt not done zeg maar.

Jacko: Ja, nee, klopt, klopt.

Hoe meer concurrentie, hoe meer content

Bas: Bizar. Hé ok, en artikelen, afhankelijk van, tenminste, ik ga even een aanname doen, afhankelijk van hoe competitief het keyboard is hoe meer content je erover schrijft. Is dat een beetje een correcte aanname of niet?

Jacko: Nou, hoe langer het artikel is of hoe specifieker of nou ja, hoe uitgebreider het artikel is.

Bas: Ja, hoe meer zoekvolume het heeft met hoge competitie dan is het handiger om meer tekst te schrijven. Of niet per se?

Jacko: Ja, klopt, klopt, ja.

Content opbouwen

Bas: En hoe bouw jij zo’n artikel op zeg maar? Ja, ik bedoel, we hebben het wel, heading 1, heading 2, heading 3, een paar buttons ertussen. Is dat it dan of?

Jacko: Ja, ik zorg er wel voor dat het gewoon heel waardevol is. Het moet echt gewoon een heel goed antwoord geven op de vraag. Ik schrijf nu niet die teksten nog zelf. Je moet ook uitkijken dat het niet te lang gaat worden. Niet dat je een artikel schrijft van 100.000 woorden dat dat dan op nummer 1 gaat ranken, maar het moet relevant zijn. En dan heb je natuurlijk nog andere factoren als goede interne links bouwen, YouTube video’s eromheen bouwen, de content breder maken of hoe moet ik het zeggen, visueler, dat zijn wel belangrijke factoren die ik wel toe probeer te passen, ja.

Bas: Ja.

Jacko: Maar in theorie, ja, is het een inleiding, een goede koptekst, een goede inhoudsopgave en ja, gewoon goede informatie bieden.

Bas: En de titel van de kop, heb je daar nog een soort van ja, laten we zeggen hacks voor waardoor je, ik zie vaak was het een trend van 40 manieren om of 30 tips voor of whatever, dat schijnt relatief goed te werken, maar is dat ook wat jij ziet of heb je daar nog hacks in?

Jacko: Ik ben daar niet echt zo’n meetmonster in. Ik kijk niet zo heel erg naar die statistieken daarin. Daarin zou ik heel veel kunnen verbeteren maar is niet echt waar ik mijzelf mee bezig hou, maar ja, nummers erin, 9 manieren om, dat soort dingen dat kun je wel goed toepassen ja.

Bas: Ja, ja.

Jacko: Maar ik kijk heel goed naar, ik bouw echt autoriteitswebsites op. Dus ik probeer heel die website zo waardevol mogelijk te maken en als je het op die manier doet dan gaan al je artikelen in zijn algemeenheid ook beter ranken en je bouwt echt merken op.

Wat is Market Team?

Bas: Ja, en je bent ook de software in gegaan, Market Team heet jouw software en dat is ook aan de hand van een bepaalde behoefte ontstaan neem ik aan? Kun je daar wat meer over vertellen?

Jacko: Ja, klopt, ja, zeker. Ja, ik merkte heel erg dat mensen dus aan de slag gingen met de Affiliate Marketing Revolutie. Dat is dan mijn instaptraining affiliate marketing. Ja, dat ze moeite hadden met het installeren van WordPress en die techniek eromheen. Nou, in principe is dat niet zo heel erg moeilijk, maar als je leek erin bent dan kan het lastig zijn. Dus een partner, vriend van me, ja, die is technisch aangelegd zeg maar dus die kon dat maken dus hebben we gezegd van hé, kunnen we niet zoiets gaan aanbieden voor mensen die daar moeite mee hebben? Ja, zo is dat eigenlijk tot stand gekomen en dat loopt goed en we zien dat mensen daar zo tevreden over zijn want ze hoeven zich alleen bezig te houden met de content en ze werken via een bewezen model zeg maar, bewezen lay-out van een website.

Bas: Dus wat doet de software in de basis? Eigenlijk je kan makkelijk sites bouwen.

Jacko: Ja, je kan makkelijk websites bouwen en je kan makkelijk content publiceren, dat is eigenlijk het enige waar je je zelf mee bezig hoeft te houden.

Bas: Ja, en dan multiple, dus je kan vanuit één backend of zo 40 sites beheren als je wil of hoe moet ik het zien?

Jacko: Ja, zoiets is te doen. Je hebt wel gewoon één admin panel en vanaf daaruit kun je naar al die website toe, ja.

Bas: Ja, en dan, maar het is gebaseerd op een WordPress engine of zo? Zitten er ook gewoon van die Yoast tools in om je SEO beter te maken?

Jacko: Ja, er zitten wel gewoon vaste plug-ins die er alvast gewoon in zitten.

Bas: Oh ja.

Jacko: Alleen wat wel gewoon heel belangrijk is, is het systeem is echt wel gewoon vanaf WordPress opgebouwd.

Bas: Ja.

Jacko: Het is heel schoon qua code. Dus er zit geen overbodige rotzooi in, hij laadt altijd heel snel en het is gewoon, ja, snelle code.

Bas: Ja, dat is top. Ja, dat heb je wel nodig, ook de snelheid van het laden zorgt ervoor hoe hoog je rankt, of althans, kan invloed hebben op, laat ik het zo zeggen.

Jacko: Ja, klopt, klopt, en dat is ook iets wat ik heel vaak zag is dat mensen, ja, die gingen honderden plug-ins downloaden op hun website, en dan lees je ja, die plug-in is goed, die plug-in is goed, maar ja, het maakt je website alleen maar trager.

Bas: Dan is het einde zoek ja.

Jacko: Ja, dan is het einde zoek en wordt het qua beveiliging wordt het gevaarlijker.

Bas: Ja, en ook voor interne links en dat soort dingen neem ik aan dat je een soort van automatische plug-ins gebruikt?

Jacko: Nee, nee.

Bas: Niet?

Jacko: Daar ben ik eigenlijk geen voorstander van, want als zo’n plug-in ermee stopt of niet meer werkt of zo dan ben je in een keer al je interne links kwijt en ik ken iemand die dat heeft gehad en dat is niet leuk want al je waarde gaat eigenlijk weg. Ineens ziet Google dat al die interne links niet meer werken. Dus ik probeer dat echt altijd gewoon handmatig te doen.

Bas: Oh, wow, wow. Dus dat is wel aardig wat werk ook.

Jacko: Ja, ja, maar ja, ik ben daar gewoon niet, ja, geen voorstander van.

Bas: Ja.

Jacko: Misschien iets psychisch, weet ik niet, maar ja, ik ben er gewoon geen fan van.

Gouden tip

Bas: Ja, en wat zijn nou goede niches waar je grote commissies op kan pakken? Of is dat top secret?

Jacko: Ja, nee, ja, op zich, kijk, je hebt altijd gewoon de grootste niches, de afvallenmarkt, de geldverdienenmarkt, de hobbymarkt, de relatie- en liefdemarkt. Ja, dat zijn gewoon de meest interessante markten om in te zitten.

Bas: Ja.

Jacko: En ook gewoon de leukste commissies. Maar, ik hou heel erg van wederkerende commissies en dan heb je toch software wat wederkerende commissie blijft geven en dat vind ik altijd wel fijn.

Bas: Ja, eigenlijk ga je er ook naar kijken van ok, welke bedrijven kunnen veel spenderen aan een commissie, of om een klant binnen te krijgen.

Jacko: Ja, klopt.

Bas: Wederkerend, en software is vaak…

Jacko: Ja, is veel winst natuurlijk zit daarzo.

Bas: Ja, dus dan kun je ook veel winst uitkeren aan je partners om daar, maar een relatiemarkt, je zit ook voor Tinder, Lexa of hoe heten al die dating sites?

Jacko: Niet die, maar, ik zit zelf daar niet zo heel erg in moet ik zeggen, maar dat zijn wel gewoon de grootste markten die er zijn. Als je op Daisycon kijkt en je zit tussen de categorieën te kijken, de producten te kijken, ja, dan zie je dat die markt, ja, die is gewoon heel groot en dat zijn ook de evergreen markten.

Bas: Ja, ja, die gaan nooit weg.

Jacko: Ja, hoop ik niet in ieder geval, maar.

Bas: Nee, dating ligt nu een beetje op een laag pitje met Corona, maar.

Jacko: Ja, dat is waar, dat is waar. Maar ik denk dat mensen altijd nog wel verliefd worden.

Sex industrie

Bas: Dat hoop ik. Mooi man, en in de seks of zo? Toys? Sekstoys? Dat soort fratsen?

Jacko: Nee, zit ik zelf niet in, maar ja, dat zijn ook gewoon grote markten en daar gaat gewoon veel geld in om wat dat betreft. Ja, dat soort markten die blijven ook gewoon goed gaan natuurlijk.

Bas: Ja, tof, tof. Ja, überhaupt als er mensen live kijken, je kunt Jacko Meijaard live vragen stellen, die gaan we dan later in de podcast beantwoorden als we de vragen checken, maar ja, dat dus, mocht je dit zien, gooi er een vraag in zou ik zeggen of wat dan ook of geef een shout-out aan onze affiliate marketeer Jacko Meijaard.

Jacko: Yes.

Wat is PayPro?

Bas: En mocht je dit niet live zien trouwens, ja, mocht je dit luisteren in de auto of zo, je kan dit dus ook op YouTube zien, op LinkedIn streamen we het en allemaal dat soort dingen dus ja, check dat uit. Ok, je hebt ook een product dat heet Affiliate Marketing Revolutie, is naar mijn idee, dat verkoop je dus op PayPro, je zegt je bent altijd nummer 1, dat was het eerste wat je zei toen ik vroeg van wat moet ik over jou vertellen?

Jacko: Ja, ik moet het niet te hard zeggen want misschien word ik ingehaald.

Bas: Ja, dan niet, maar goed, misschien moet je even kort uitleggen wat PayPro is en hoe je daar nou je product op nummer 1 krijgt, want dat is wat de mensen willen weten.

Jacko: Ja, dat is een leuke vraag, ja. Ja, PayPro is dus een affiliate netwerk en eigenlijk meer geschikt voor digitale producten, dus videotrainingen, e-books. Nou, daar kunnen mensen ook je product promoten. Nou, ik sta daar nu met Affiliate Marketing Revolutie denk ik zo’n 6, 7 jaar op. Ja, wat belangrijk is om het op nummer 1 te krijgen is naar mijn inziens toch echt gewoon consistentie. Wat ik heel vaak zie is dat mensen wel een product aanbieden, of producteigenaren, maar vervolgens gaat het offline of wordt er iets veranderd of wordt er, ja, iets niet goed. Ik blijf constant bouwen eigenlijk als het ware aan Affiliate Marketing Revolutie om telkens die conversie hoger te krijgen en het dus ook interessant te maken voor affiliates, want als ze weten van ik stuur 100 bezoekers door dan heb je bijvoorbeeld één sale, hè, ik noem maar even wat, en dat ze gewoon weten dat het gewoon een goed product is, dat het goed converteert, dat ze met een gerust hart daarzo bezoekers naartoe kunnen krijgen en dat het ook niet ineens offline gaat of zo.

Bas: Ja, en over goede conversie gesproken, de conversie vindt plaats op jouw eigen site of binnen PayPro?

Jacko: Nee, ja, het is wel een PayPro betaalformuliertje, maar die heb ik wel ge-embed op mijn eigen website.

Bas: Ah, ik snap het, dus de rest van de pagina moet gewoon er slick uitzien om een zo groot mogelijke conversie te hebben en dat AB-testje of zo of iets in die geest om die conversie zo hoog mogelijk te maken.

Jacko: Klopt, klopt.

Bas: Heb jij nog speciale tools die je daarvoor gebruikt of is dat gewoon…

Jacko: Nee, eigenlijk, ja, Google, hoe heet dat, Optimize? Of iets in die trant in ieder geval dat ik gewoon heel, ja, gewoon twee pagina’s tegen elkaar en speedtesten, dat kan prima met Google, ja.

Bas: En dat is een continu proces waarschijnlijk.

Jacko: Dat is een continu proces, ja.

Bas: Maar je hebt ook zoals lead pages of zo kun je het intern in de tool doen, kun je een knopje een kleur veranderen en kun je kijken welke beter klikt op twee varianten, dat soort dingen.

Jacko: Klopt, klopt, ja, en op zich wel grappig dat je het zegt, want ik had eerst een pagina gemaakt met lead pages, heeft heel lang gedraaid. Toen heb ik eigenlijk die pagina gewoon in HTML opnieuw laten maken zeg maar en ik merkte dat voor de rest was er niks anders, maar ik merkte de pagina was iets sneller omdat het dus gewoon puur HTML was merkte ik dat de conversie iets omhoog ging.

Bas: Oh, wow, ok.

Jacko: Op zich nog wel, want via lead pages moet er natuurlijk nog veel extern ingeladen worden, maar dat zijn dan nog kleine dingetjes.

Bas: Maar wil je gewoon lean starten en niet te moeilijk dan start je in lead pages.

Jacko: Ja, prima via lead pages, ja, zeker.

Bas: Of hoe heet die andere? Click funnels.

Jacko: Click funnels is gewoon prima natuurlijk, ja.

Bas: Ja, en daar laad je gewoon je PayPro formuliertje in en dan ga je gewoon converten. Heb je nog invloed op hoe dat formuliertje eruitziet? Kun je dat ook nog customizen?

Jacko: Ja, dat kan inderdaad, heb ik zelf niet gedaan, maar dat kun je optimizen, ja.

Bas: Ja, want ik kan mij voorstellen dat daar ook nog veel optimalisatie zit, of kun je hem ook een pop-up maken of dat soort dingen vanuit een knop?

Jacko: Ja, er is een API beschikbaar dus er zal wel van alles mogelijk zijn, maar volgens mij kun je het ook integreren met WooCommerce zeg maar, dat je gewoon een webshop dingetje hebt. Maar ja, daar kun je van alles mee doen.

Bas: Ok, dus ok, dan gaan we het dan nu hebben over eigenlijk een goede sales page heb je dus nodig.

Jacko: Ja.

De opbouw van een goede salespagina

Bas: En hoe bouw je die op?

Jacko: Ja, daar kan ik een boek over schrijven, maar.

Bas: Of moet ik gewoon Affiliate Marketing Revolutie Googelen en dan kom ik waarschijnlijk op die sales page uit.

Jacko: Dan kom je op een goede sales page terecht, ja. Maar op zich, ik heb die, begin van het jaar heb ik hem ook helemaal aangepast met een goede video met natuurlijk ook de autoriteit van het AD-interview dat merk ik dat het wel heel goed doet. Op zich een kleine pagina is het wel, maar ik ben ook gaan vragen, ook weer een heel klein conversieverschilletje, naar het telefoonnummer en ik merkte dat de leads, want hè, mensen komen dus binnen gelijk eigenlijk op de sales page, maar willen ze kopen moeten ze dus de gegevens achterlaten en dan komen ze op de betaalpagina terecht en eerst had ik alleen naam en e-mailadres en toen ben ik gaan vragen om een 06-nummer en wat ik merkte is dat de conversie ineens omhoog ging en ik denk dat het komt omdat mensen die een telefoonnummer hebben ingevuld al direct zo’n grote commitment hebben gemaakt dat ze dan ook direct willen kopen.

Bas: De conversie op het product zelf.

Jacko: Op het product zelf.

Bas: Oh, wow.

Jacko: Ja.

Bas: Ja, ik zou normaal zeggen hoe meer invulvelden hoe lager de conversie, maar.

Jacko: Ja, nee, het ging omhoog.

Bas: Top, en je hebt een telefoonnummer.

Jacko: En je hebt een telefoonnummer.

Bas: Dus dan ga je bellen.

Jacko: Dan gaan we hem bellen. Maar daarvan heeft natuurlijk nog niet iedereen gekocht, dat is natuurlijk alleen de mensen die van de sales page naar de betaalpagina toegaan.

Bas: Daar zit een stap tussen?

Jacko: Daar zit een stap tussen.

Bas: Dus je doet naam, e-mailadres, telefoonnummer en dan ga je naar de betaalpagina van PayPro.

Jacko: Dan ga je naar de betaalpagina, ja, klopt.

Bas: Ah, ja, zo heb ik ook, ik heb mijn boek..

Jacko: Ja, met je boek is dat volgens mij ook zo.

Bas: Maar ik heb naam, e-mailadres en dan gaan ze naar een betaalpagina.

Jacko: Ok, dan zou je dus nog eens kunnen proberen om…

Bas: Een telefoonnummer toe te voegen.

Jacko: Kijken wat het doet.

Leads opvolgen

Bas: Slim, dan heb je dat telefoonnummer. Maar gebruik je het telefoonnummer ook, volg je het telefoonnummer op als ze niet kopen dan?

Jacko: Nee, hebben we even gedaan, maar de conversie was zo laag daarop.

Bas: Ja, je kan ze wel een sms’je sturen een dag later van hé, je hebt je product laten liggen.

Jacko: Ja, klopt, er valt natuurlijk van alles mee te doen dus daarom verzamelen we het nog, maar daar moeten we nog even kijken hoe of wat. Ik denk ja, telefoonnummers verzamelen is niet verkeerd.

Bas: Nee, want je mag, je hebt natuurlijk een soort van privacy policy onderin als mensen dat naam, e-mailadres, dinge invullen. Theoretisch als ze dat in hebben gevuld en ze hebben die privacy policy geaccepteerd dan zou je ze mogen benaderen toch?

Jacko: Ja.

Bas: Ja, ik had laatst ook even mijn stoute schoenen aangetrokken en had ik iets van 7.000 telefoonnummers of zo die ik in mijn database had heb ik een sms’je gestuurd.

Jacko: Ok, kijk, reactie op gehad?

Bas: Ja, nee, zeker, ja, ja, dat ging ook weer naar een coachings call zeg maar hè, en ik kreeg best wel veel coachings.

Jacko: Ok, oh. Leuk.

Bas: Dus je kan daar, zeker met sms is gewoon een 100% afleverratio vaak of in ieder geval hoog en de openingsratio ook. Want kijk, als je een e-mail stuurt dan ja, 30%, 40% is veel en dan nou ja, ik bedoel dan heb je down the road heb je X mensen die klikken en dan heb je veel minder effect in ieder geval, laat ik het zo zeggen.

Jacko: Ja, ok.

Bas: Dus tof, dus goede sales page schrijven en jij, ja, is het ook meer dat je je verhaal vertelt van ok, ik ben hier begonnen en dit was mijn resultaat?

Jacko: Ik denk het wel, ik denk het wel, maar wat ik ook heel erg merk is dat mensen mij mailen van hé, ik koop het product omdat ja, ik “mijzelf daar zo in ben”. Ja, dat klinkt misschien heel gek dat ik dat zeg, maar die zien een Zeeuw daarzo zitten zeg maar. Ja, ik verkoop puur wat ik zelf denk en dus ik heb niet dat ik echt een sales expert of zo ben, maar ik vertel gewoon van hé, dit is wat ik heb gedaan, dit is wat je straks krijgt en ja, dit is hoe het zit. En dan natuurlijk resultaten tussendoor en autoriteit laten zien, aftel timertje erbij en zo, dat soort dingen natuurlijk allemaal wel. Maar ja, ik denk dat het heel goed is dat je heel authentiek bent in je marketing.

Bas: Ja, dat denk ik ook. Ik denk dat dat het belangrijkst is. Je ziet ook heel veel goeroes waar je sowieso mee wordt doodgegooid in deze tijden. Misschien ook wel uit noodzaak in Corona of zo dat iedereen in een keer een goeroe moet zijn of zo, maar ja, ik denk dat het heel belangrijk is dat je jezelf blijft en dat je het op je eigen manier doet en er is niet een goed of fout, maar dat je vooral heel dicht bij jezelf blijft.

Jacko: Ja, dat denk ik wel.

Bas: Ja, dat zie ik aan jou en dat voel je ook natuurlijk wel een beetje. Ik bedoel ja, je bent gewoon Jacko, whatever, ja, wij kennen elkaar eigenlijk helemaal niet, maar je ziet het wel zeg maar.

Jacko: Ja, ja.

Bas: Dus dat is mooi. Dat is echt mooi om te zien.

Jacko: Ja, dat is andersom ook natuurlijk hè. Als je zelf ook ergens wil gaan kopen of bij iemand of zo en je gaat toch heel erg op je gevoel af altijd.

Bas: Ja, en ja, dan als je veel vrijheid hebt en je kan alles zelf bepalen, ja, ik weet niet, je hebt ook ergens heel veel discipline opgebouwd om sowieso al vanaf het begin af aan en misschien wel 11 jaar lang gewoon continu content te blijven produceren. Dus hoe heb je voor jezelf die discipline opgebracht om dat te bouwen? Ik denk, ja, een beetje een rare vraag natuurlijk of ik denk dat ik het antwoord weet, maar ik ben benieuwd wat je gaat antwoorden.

Jacko: Ja, door, ja, door het gewoon te doen. Maar ook gewoon doordat de drang heel erg hoog is. Dus je wil gewoon zo graag dus je weet dat het moet en ik heb voor mijzelf eigenlijk ook gewoon regels gesteld van elke week nieuwe content op de website, dat is gewoon wat er moet gebeuren. Ook al ben ik ziek, ook al ben ik op vakantie, ook al, wat dan ook, dat moet gewoon gebeuren en zo heb ik eigenlijk hele, ja, kleine taken die gewoon elke dag gewoon moeten gebeuren zeg maar, die gewoon in je systeem zitten, hè, op die manier is het gewoon opgebouwd eigenlijk.

Bas: Dus je maakt, dus vaak je maakt gewoon een set regels voor jezelf waar je je gewoon aan houdt en je stickt gewoon to the plan en er is gewoon no, het maakt niet uit wat er gebeurt in de wereld, Corona, oorlog of wat dan ook.

Jacko: Ja, klopt, ja.

Bas: Gewoon content rammen.

Jacko: Gewoon dat moet gewoon gebeuren.

Bas: Ja.

Tijd vrijmaken

Jacko: En vaak krijg je ook mails van mensen die zeggen van ja, Jacko, het lukt me niet qua tijd om dat te doen of zo. Ja, en dan zeg ik altijd van ja, hoe ziet je dag er nou uit? En dan vaak hebben ze echt wel een half uurtje ergens de tijd.

Bas: Zit een half uurtje in de trein, nou ja, pak je iPhone en begin te tikken.

Jacko: Ja, precies. Nee, plan het dan gewoon in dat het dan gewoon een gewoonte wordt. Zet het in je agenda en dan moet je het gewoon doen.

Bas: Ja, een tijd geleden, daar ben ik ook weer mee gestopt, maar was ik begonnen met, was ik naar software op zoek die zeg maar mijn tekst omzette, of mijn spraak omzette in tekst. Ik denk van ja, daar kun je zo, dit wordt ook getranscribeerd overigens dus je krijgt een lap tekst van weet ik veel, 40.000, 50.000 woorden, maar zo kun je ook heel snel content creëren alleen ja, je praat net iets anders dan dat je het op zou schrijven zeg maar. Dus dat is, heb je daarmee geëxperimenteerd of ook niet echt?

Jacko: Nee, wel ook met podcasts inderdaad die je dan laat, hoe heet het?

Bas: Transcriberen.

Jacko: Ik vind het een heel moeilijk woord altijd, maar dat dus.

Bas: Ja.

Jacko: Maar zelf qua als ik iets inspreek en dat het dan een artikel wordt zeg maar heb ik nog niet laten doen.

Bas: Nee, nee. Nee, dat zou nog een soort van versneller kunnen zijn.

Jacko: Ja.

Bas: Ok, dus je verdient je geld met affiliate marketing, je verdient je geld met software, met Market Team en daarnaast heb je nog een soort van high-end product waar je mensen ook uitlegt hoe het helemaal werkt en dan kunnen mensen van A tot Z er doorheen, in jouw backend kunnen ze jou vragen stellen.

Jacko: Ja, je moet het zien als een coachingsprogramma. Dus mensen krijgen toegang tot aparte video’s, elke maand ook een webinar, toevallig gisteravond gehouden en ze krijgen ook “toegang tot mijn mailbox” en een speciaal ledengedeelte of een speciaal board op een ledengedeelte.

Bas: Ja.

Jacko: En eigenlijk elk kwartaal zouden we een klantenborrel doen maar dat zit er nu niet in natuurlijk.

Bas: Die is nu virtueel.

Jacko: Ja, een soort van virtueel ja.

Discipline voor succes

Bas: En hoeveel, ik weet niet hoe lang je dat al doet, hoeveel, ik bedoel, mijn ervaring is dat altijd maar een relatief klein percentage de discipline heeft om het uiteindelijk succesvol neer te zetten, is dat ook wat jij ervaart?

Jacko: Ja, klopt, klopt. Je merkt het eigenlijk al snel genoeg.

Bas: Ja.

Jacko: En ik denk, volgens mij hebben we nu op het moment volgens mij 450 mensen daarin zitten.

Bas: Ja.

Jacko: Ja, dan denk ik dat 10% succesvol is en dan denk ik dat dat hoog is.

Bas: Ja.

Jacko: Ja, gewoon puur ze stoppen, ze hebben geen tijd.

Bas: Discipline.

Jacko: Discipline, want het is niet moeilijk of zo hè, en ook de mensen die succesvol zijn, ja, die steken er gewoon de tijd en de energie in en die gaan er gewoon voor en dn zie je gewoon van ja, ook als ik kijk naar wat voor websites hun hebben, ja, moeilijk is het niet, maar ja, je moet het maar doen.

Bas: Ja.

Jacko: Ja, dat is eigenlijk met alles zo natuurlijk. Hè, wil je een sixpack, ja, moeilijk is het niet in principe, maar je moet elke dag gaan sporten en je moet op je voeding letten.

Bas: Ja, ja, heb je die dan?

Jacko: Nee.

Ondernemen op slippers?

Bas: Nee, is mooi. Nee, je had het net over zwemmen, maar ik ben ook meer benieuwd, ga je ook veel op vakantie dan of? Ik ben heel erg benieuwd, want je bent getrouwd, dan ben ik sowieso heel benieuwd wat je vrouw doet.

Jacko: Nou, die werkt van 9 tot 5.

Bas: Ja, en die heeft 21 vakantiedagen.

Jacko: Ja, klopt, klopt.

Bas: Dat is huilen dan, als affiliate marketeer is dat wel een beetje treurig.

Jacko: Ik zal maar niet te veel zeggen. Nee, want ik vind het zelf wel fijn om ook gewoon ritme te hebben. Maar goed, inderdaad, ja, je hebt daar zelf dan niet zo die vrijheid in natuurlijk, maar ik vind het wel fijn om een vriendin of een vrouw te hebben die, ja, gewoon wel zo’n leven heeft zeg maar.

Bas: Ja.

Jacko: Ja, dat denk ik dat wel goed voor me is en dat dat ook wel, ja, gewoon goed is.

Bas: Ja, dus jij loopt meestal de hele dag een beetje thuis rond, je bent aan het werk.

Jacko: Ik doe, ja, klopt.

Bas: En de vrouw is op het werk.

Jacko: Ja, is op het werk, ja.

Bas: Maar dat, ik bedoel, de grootste drempel die ik dan in mijn hoofd heb, je hebt nog geen kinderen, je hebt maar 21 dagen paar jaar kun je echt goed op vakantie zeg maar, dat is dan het nadeel.

Jacko: Dat is een nadeel, ja.

Bas: Ja.

Jacko: Maar goed, elk nadeel heb z’n voordeel.

Bas: Nee, ik snap het, ik snap het.

Jacko: Maar goed en er is wel gewoon genoeg vrijheid en ik kan daar niet te veel in deze podcast over zeggen natuurlijk, maar ja, ik ziet niet opgesloten of zo, dat soort dingen zeg maar.

Bas: Nee, geen kluizenaar.

Jacko: Geen kluizenaar of zo. Maar kijk, nu is het wel zo ik zit nu thuis te werken, maar ja, het is niet fijn om hele dagen thuis te zitten als je een gezin hebt zeg maar.

Bas: Ja.

Jacko: Het is ook goed om een andere locatie te hebben en nogmaals, ik vind het niet erg om van 9 tot 5 ook te werken, ik vind het goed om ritme te hebben.

Bas: Ja, of je moet gewoon veel vrienden hebben die ook alle vrijheid hebben en dan kun je gaan bowlen, golfen, whatever, sporten, allemaal samen doen.

Jacko: Klopt.

Bas: Maar dat is ook niet zo mainstream hè. Dus je ziet ook van de mensen die uiteindelijk, ja, eigenlijk de 4-hour work week zullen we het zo maar even noemen kunnen leven.

Jacko: Ja, eigenlijk ben je heel alleen dan.

Eenzame ondernemer?

Bas: Ja, eigenlijk ben je alleen ja. Het is best wel, voel je je ook weleens eenzaam dan?

Jacko: Ja, nou, nu niet meer, maar dat heb ik wel gehad. Zeker toen het eigenlijk net een beetje realiteit werd dat je dan echt denkt van ja, zit ik nou te cheaten in het leven of zo? Of doe ik nou, kan dit wel? Weet je wel. Want ja, je bent zelf ben je gewoon thuis of ga je dus inderdaad op een maandagmiddag naar het strand of zo en niemand kan want iedereen moet werken en dan denk je van ja, kan dit wel?

Bas: Ja.

Jacko: En dan voel je jezelf wel een beetje, ja, hoe moet ik het zeggen, oneerlijk of zo of iets.

Bas: Ja.

Jacko: Ja, dus daar heb ik wel aan moeten wennen.

Bas: Ja, de wereld is nou eenmaal oneerlijk verdeeld.

Jacko: Ja.

Bas: Ja, daar kunnen wij ook niks aan doen toch?

Jacko: Nee, kun je niks aan doen, nee. Ja, je moet het ook zelf doen en natuurlijk als ik kijk, kijk, het eerste jaar was voor mij ook dat je geen 10 uur werkt maar bijna 15 uur werkt en dan krijg je nu dan die soort van beloning daarvoor.

Bas: En zit je nog in bepaalde netwerken met allemaal andere affiliate marketeers die jou ook weer beter maken of niet per se?

Jacko: Nee, eigenlijk niet, nee, eigenlijk niet nee. Ik heb wel gewoon natuurlijk gewoon ook klanten die zo goed worden dat ze ook wel een soort van mastermind iemand worden zeg maar, dus dat ik daar dus ook wel gewoon veel contact mee heb en dan gewoon mede-ondernemers waar ik mee spar, maar niet dat ik, affiliate marketing is in Nederland niet echt heel groot of zo.

Bas: Nee.

Jacko: Nee.

Bas: Maar als ik jou 10 jaar geleden zou vragen hoe jouw leven eruit zou moeten zien dan heb je waarschijnlijk nu alles hoe je dacht dat het eruit zou moeten zien.

Jacko: Ja.

De ultieme droom

Bas: Ja, weet je, heel veel mensen hebben een droom en dan hebben ze een soort van de droom gerealiseerd en dan denken ze van ah, dan ziet het er toch vaak net iets anders uit dan dat ze dachten dat het is. Hoe ziet het bij jou eruit?

Jacko: Ja, nou ja, goed, ik had toen eigenlijk wel gedacht dat ik op een mooi tropisch eiland zou zitten en vanaf daar zou werken, maar ik ben er toch achter gekomen ook na een paar keer reizen dat het reizen niet zoveel voor mij is. Daar ben ik gewoon heel erg eerlijk in, dat ik het gewoon fijn vind om thuis te zijn. Ja, dus hoe mijn leven eruitziet, ja, het is niet echt de internetmarketing lifestyle om het zo maar te zeggen. Ik zit gewoon thuis, ik zit gewoon te werken in deze dagen. Nou, ik heb heel veel vrijheid, ik kan nu op een, wat is het vandaag, op een dinsdag kan ik hier zo naartoe, op een warme dag kan ik gaan varen of ik kan gaan sporten om 2 uur als ik dat wil, maar voor de rest is het gewoon heel degelijk.

Bas: Ja, ja, precies, ja.

Jacko: Maar wel gewoon dat ik het zelf helemaal kan indelen want ik doe mijn laptop dicht en ik ben klaar.

Gloednieuw boek

Bas: Ja, ja, mooi. Ja, en is daar nog, ja, hoe zeg je dat, ik probeer altijd, heb je dan nu nog een droom waar je vooruit naartoe wil of waar je naartoe wil werken?

Jacko: Ja, qua business wil ik wel gewoon meer mensen gaan helpen, dat vind ik wel gewoon heel tof. Ik heb een boek dan wat hopelijk volgende maand uitkomt.

Bas: Heb je al een titel of wil je die niet zeggen?

Jacko: Ja, De Laptop Lifestyle.

Bas: De Laptop Lifestyle, ja, precies.

Jacko: Ja, dat vond ik op zich wel een leuke titel.

Bas: Nice.

Jacko: Ja, en ik wil Internet Succes Gids daarin wel laten groeien en mijn eigen website. Qua privédoelen, nou, goed, ik ben getrouwd, ik heb een prachtige vrouw, ik ga binnenkort verhuizen dus straks een prachtig mooi huis.

Bas: Cool.

Jacko: Ja, ik ben gezond, hè, dat is voor mij het belangrijkste en ja, daarin ben ik heel saai.

Bas: Ja, nee, maar ja, ik bedoel, ik denk dat weet je, zeker als ik naar mijzelf kijk, je probeert altijd alle problemen die ontstaan die veroorzaak je zelf en ik zie heel veel ondernemers die moeten dan altijd meerdere bedrijven hebben en het moet veel groter en het wordt heel snel wordt het ingewikkelder ook voor jezelf en dan komt de stress om de hoek kijken zeg maar en in een keer heel veel mensen en dan komen er problemen en dus ja, ik vind het heel knap dat je het gewoon redelijk timide houdt en misschien ben je ook zo wel van binnen dat je het gewoon eenvoudig houdt en dat dit gewoon het is hoe je het wilt en punt weet je. Ik bedoel ja, je kan ook zeggen van ok, ik ga nu de grootste, je gaat nu de grootste affiliate marketeer van de wereld worden of zo en dan ga je in elk land dezelfde strategie toepassen, je gaat al je winst investeren en gewoon megagroot worden of zo, ik bedoel, je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Jacko: Ja, klopt, je kan altijd door blijven gaan. Het is ook wel goed om natuurlijk verder te gaan hè, als je stil blijft staan dan ga je vanzelf denk ik wel achteruit.

Bas: Ja.

Jacko: Dus natuurlijk, ik heb wel een soort van meer doelen, maar niet heel groot nog of zo. Ik maak altijd hele kleine stapjes en uiteindelijk worden dat wel grote stappen.

Bas: Ja.

Jacko: Ja, maar wat dat betreft, ja, is het heel simpel hè. Mijn business is eigenlijk heel simpel.

Bas: Ja.

Jacko: Ik heb alleen websites waar via Google bezoekers naartoe komen en qua Internet Succes Gids, mensen komen op de landingspagina terecht en ze kopen het product en ze gaan verder.

Bas: That’s it.

Jacko: That’s it.

Bas: Oh ja, ik ben nog even benieuwd. We gaan weer even terug naar die PayPro strategie, hoe krijg je nou een zo groot mogelijk leger aan mensen die jouw producten gaan promoten en hoeveel, mensen rekenen 47 euro af, dat is in of ex de BTW?

Jacko: Inclusief.

Bas: Inclusief BTW. Dus dat is zeg, weet ik veel, hoeveel is dat, whatever, 32, 35, zoiets.

Jacko: Zou kunnen, ja.

Bas: Of misschien iets meer. Maar en hoeveel commissie geef je daarvan aan de–

Jacko: 27.

Bas: 27.

Jacko: Ja, dus ik hou altijd als het een sale is via een affiliate houd ik 13,95 inclusief BTW over.

Bas: Ja, precies, van de 47 euro. Maar ok, hoe regel je nou een zo groot mogelijk leger aan mensen die jouw product gaan promoten?

Jacko: Ja, wat ik heb gedaan is toen ook gewoon heel veel websites benaderd die zitten in de geld verdienen-markt, van hé, ik heb een product, kun je hem promoten? Krijg je commissie als je dat succesvol promoot. Dus ben ik eigenlijk heel veel websites continu langsgegaan en dat dan gaan doen en ja, voor de rest, het product staat natuurlijk in PayPro dus heel veel affiliates zien mijn product daarzo staan en gaan ze dat promoten. Dat is iets wat heel organisch is gegroeid eigenlijk en ik heb natuurlijk ook de cursus Affiliate Marketing Revolutie, nou, die mensen verwijs ik ook allemaal naar PayPro toe en ja, dan denken ze natuurlijk ook ik ga de Affiliate Marketing Revolutie promoten want vervolgens haal ik dan mijn investering er al direct uit.

Bas: Ja, dat is natuurlijk een sigaar uit eigen doos.

Jacko: Ja.

Bas: Dan zeg je, heb je het net gekocht dan zeg je wil je je eerste startkapitaal verdienen, promoot dit.

Jacko: Ja, nou, ik ben daar heel voorzichtig in want dat zeg ik niet want anders lijkt het meer van ja, het is een piramidespel of zo weet je wel wat je aan het doen bent, dus ik heb het altijd over een ander product wat mensen dan kunnen gaan promoten.

Bas: Ja, komt op hetzelfde neer.

Jacko: Ja, maar mensen zien dat natuurlijk wel en dan hebben ze zoiets van ja, Affiliate Marketing Revolutie, ik heb het zelf ook, kan ik het laten zien, kan ik het, ja, kan ik daar makkelijk over vertellen.

Bas: Ja, ik kan mij voorstellen als je een headstart wilt maken, ik trek altijd een beetje mijn stoute schoenen aan, als je een product van 47 euro verkoopt en je geeft er een commissie van 60 euro op dat je dan een megaleger krijgt die dat gaat promoten denk ik.

Jacko: Ja, klopt, dat klopt.

Bas: Of misschien wel 100 euro.

Jacko: Ja, klopt, maar ja, volgens mij is dat technisch gezien niet mogelijk dan in PayPro.

Bas: Nee, ok, dat is een big fail.

Jacko: Dus dat zou misschien wel wat zijn, maar ik heb wel gewoon ook challenges hè, bijvoorbeeld een affiliate die elke maand de meeste verkopen doet krijgt 100 euro extra. Doe je 60 verkopen krijg je een Playstation 4 volgens mij of een iPad Air.

Bas: Ok.

Jacko: Dus dan spoor je mensen wel aan om je product te promoten en als je daarachter een goede funnel hebt, ja, dan weet je dat die iPad ervan af kan zeg maar.

Bas: Ah, en die prijzen kun je allemaal instellen in PayPro.

Jacko: Nee, dat kun je zien in de omschrijving.

Bas: Ah, zo.

Jacko: Dan zien mensen van, ja, dat heb ik dan neergezet.

Bas: Ja.

Jacko: Mensen moeten dan ja, contact opnemen als ze aan de 60 verkopen zitten, of 40 krijgen ze een…

Bas: Slim, je legt de actie ook nog bij de affiliates dus.

Jacko: Ja, ja, goed, maar die komen altijd wel bij mij terecht hoor. Ja, dat is altijd wel, ja, die komen wel bij mij terecht.

Bas: Dus jij hebt allemaal iPadjes naast je liggen, even een nieuw adresje erop schrijven.

Jacko: Ja, dan komen ze wel van ik heb nu de iPad of de Playstation, ja.

Bas: Ik zou die iPad ook nog graferen met jouw, met Internet Succes Gids op de achterkant.

Jacko: Dat zou wel vet zijn ja.

Bas: Dat ze altijd aan je denken van oh ja.

Jacko: Ja, klopt, dat zou wel vet zijn, ja.

Bas: Ja, wel tof. Ja, ik denk ook dat incentiviceren van, of hoe noem je dat, incentiviced, die affiliates aansporen om dat te doen is denk ik wel heel slim want daar zit uiteindelijk, want je hebt ook een high-end product, die is volgens mij iets van 2.000 euro.

Jacko: Klopt.

Zelf affiliates gebruiken

Bas: Want zitten daar ook veel affiliates op of zit dat alleen aan de voorkant?

Jacko: Nee, dat is niet te promoten.

Bas: Ik denk ook niet dat dat slim is, of dat dat werkt, laat ik het zo zeggen. Of ja, het kan werken voor een echt high-end affiliate marketeer, maar dat zijn er niet veel.

Jacko: Dat zijn er niet veel, nee, klopt. Nee, maar op zich is het wel interessant om ook een mooie affiliate funnel te hebben.

Bas: Ja.

Jacko: Zodat het gewoon interessant wordt om te promoten. Dus ik ben wel bezig met upsales, dat die ook gekoppeld worden, maar dat gaat nog komen.

Bas: Ja, tof. Ok, nou, we zijn live dus mensen kunnen vragen stellen aan Jacko Meijaard, affiliate marketeer, doet meer dan 10.000 euro per maand aan affiliate inkomsten, heeft ook software, ik zie hier wat chats dus ik ga even kijken of hier iets interessants tussen zit.

Jacko: Ja, ik kan het niet goed lezen, maar.

Bas: Nee, ik ook niet, ik ga even mijn ding een beetje hierheen trekken. Ok, even kijken, oh, Jimmy Teunis vraagt: ga je nou alweer verhuizen?

Jacko: Jimmy zit ook in de coaching, ja.

Bas: Ah, tof, leuk om jullie live te zien. Nee, we hebben wel wat comments, maar mensen zeggen leuk om je live te zien, box, connect, er zijn nog niet echt inhoudelijke vragen binnengekomen zie ik.

Jacko: Ok.

Bas: Dat geeft niet, maar mochten die nog komen dan kunnen we die nog beantwoorden dus gooi ze erin mocht je die hebben voor Jacko. Maar, mooi man. En vakantie, ben je dit jaar op vakantie geweest met Corona of niet?

Jacko: Nee, ja, op semi-huwelijksreis/vakantie, maar ja, in Nederland, ja, in Nederland.

Bas: Gewoon op de eilandjes of zo.

Jacko: Ja, een beetje door Nederland heen.

Bas: Ja.

Jacko: Niks bijzonders. We zouden wel ver weg gaan, maar ja, dat zit er gewoon niet in.

Bas: Nee, dat komt later wel weer.

Jacko: Dat komt later weer.

Bas: Ja, ja.

Jacko: Dus wat dat betreft is het een beetje zonde, maar goed, we gaan regelmatig weg, lekker een weekendje weg of zo, dus.

Bas: Ja, ja, top. Tof man.

Jacko: Ja.

Bas: Heb je nog vragen voor mij of heb ik iets niet gevraagd wat ik had moeten vragen?

Jacko: Ja, nee, ik kan zo snel even niet iets vinden. Ja, heb je zelf nog plannen voor affiliate marketing om aan de slag te gaan of?

Bas: Nou, ik vind het wel heel interessant zeg maar. Ik heb natuurlijk ook een business waar ik andere mensen help. Ik zeg altijd ik gun iedereen een vrij leven en dat is uiteindelijk, eigenlijk doen we een beetje hetzelfde want dat is uiteindelijk denk ik het resultaat van als je het succesvol toepast. Hè, we hadden het er net ook al over, een klein percentage van de mensen die bereikt dat uiteindelijk maar. Ik help mensen dus om onder andere hun eigen merk te bouwen en dat te verkopen via marketplaces zoals bol.com en Amazon, maar ook dat hele PayPro verhaal en dat aan de voorkant van je funnel zetten met een leger affiliates denk ik dat wel een supermooi puzzelstukje is ook om daaraan toe te voegen dus ik denk sowieso dat dat een mega goede tip is voor iedereen die in de digitale producten zit of überhaupt mensen helpt om veel meer te doen met affiliate marketing en te zorgen dat je, nou, Jacko Meijaard gaat verslaan met PayPro, die staat nu op nummer 1 en het gaat niet lang duren dat ik daar sta natuurlijk. Maar dat geeft niet.

Jacko: Nee, dat is goed, concurrentie is goed.

Bas: Houdt je scherp.

Jacko: Het leuke daarvan is van affiliate marketing als je het inzet voor je eigen product, het is puur no cure no pay. Hè, dus je hoeft voor de rest niks te betalen, je betaalt gewoon een percentage als een affiliate jou succesvol promoot.

Bas: Exact.

Live vragen

Jacko: Ja, en dat maakt het gewoon heel leuk en heel interessant en je bouwt ook een leuk netwerk op want ik heb ook wel gewoon affiliates die het goed doen, daar zeg ik ook van we gaan eens even uit eten of zo weet je wel, kun je het beter promoten. Dat soort dingen is gewoon leuk om te doen. Zijn er vragen binnengekomen?

Bas: Daar is die hoor. Alain vraagt, Alain Ousens, hoe bepaal je nieuwe niches? Hoe weet je een goed product, hoe weet je of een product goed gaat lopen?

Jacko: Ja, goede vraag. Als het product nieuw is weet je dat nog niet want ja, dan staat het vaak onderin in de marketplaces. Vaak hebben producten een score. Op PayPro heb je een bepaalde score van een product en dan kun je zien van hé, converteert het goed, verkoopt het goed, en hoe hoger die score is hoe meer het verkocht wordt, dus dat zijn dingen om op te letten en ja, voor de rest is het goed, ja, onderzoek doen naar de niche hè. Voor mij is het heel belangrijk of het een evergreen niche is, of het een niche is die altijd blijft bestaan.

Bas: Ja.

Jacko: En daar zit ik in. Dus eigenlijk ga ik niet echt naar hele specifieke niches toe of zo.

Bas: Nee. Nee, en dat is, ik kijk, dat is ook altijd een onderdeel uit mijn cursus. Ik kijk altijd in Google Trends over de afgelopen 10 jaar of de trend op de main key words stijgende is of dalende en als die dalende is moet je er eigenlijk niet aan beginnen. Het liefst wil je een stijgende trend zien over 10 jaar of zo of 15 jaar om de degelijkheid van de niche te bepalen zeg maar.

Jacko: Ja, ja. Maar goed, als je bijvoorbeeld zit in fietsen of in hardlopen dat zijn toch dingen die blijven toch altijd wel gewoon bestaan.

Bas: Ja, we krijgen een persoonlijke vraag binnen van Maarten Oostland, wanneer begin je aan kinderen?

Jacko: Ja, ga ik niet aan beginnen in deze podcast haha, sorry Maarten.

Bas: Vraag van Jelle Vos, hierbij een vraag: wat is een goede eerste stap los van je cursus aanschaffen?

Jacko: Ja, goed de blog lezen dan. Nou ja, kijk, om te weten, om met affiliate marketing te beginnen?

Bas: Ja, dat denk ik ja, gewoon als je vrijheid wilt creëren of gewoon je affiliate business op wil zetten.

Jacko: Ja, de belangrijkste stap is onderzoek hè, hoe werkt het en onderneem actie. Ga gewoon op je bek, ga het gewoon proberen. Op zich, de kosten zijn het niet hè, een website en een domeinnaam ben je met 20 euro per jaar ben je al klaar en ga gewoon, ga het proberen.

Bas: Ja.

Jacko: Ja.

Bas: En dan kan je Market Team natuurlijk wel aanraden.

Jacko: Dan kun je Market Team aanraden, alles, ja, klopt.

Bas: Iemand vraagt wat de software is, Jimmy Teunis vraagt dit is Streamyard? Ja, dit is Streamyard inderdaad. Ik gebruik het ook pas voor de tweede keer maar het werkt best wel goed zo.

Jacko: Het werkt goed, ja.

Bas: Dus het is best wel nice. Ok, nice, in ieder geval dank voor jullie vragen in ieder geval en leuk dat jullie ook live meekijken en vragen stellen, dat is in ieder geval mooi. Ja man, we zitten alweer bijna een uurtje erin te lullen dus dat is wel leuk. Ja, ik heb een beter beeld gekregen sowieso over ja, maar goed, weet je, kijk, affiliate marketing is er natuurlijk al super lang, ik denk dat jij sowieso veel mensen hebt geïnspireerd om erin te gaan starten.

Jacko: Dat hoop ik.

Bas: En dat mensen een veel beter idee hebben gekregen hoe het werkt en welke stappen ze kunnen nemen. Als je al een business hebt denk ik ook dat ze beter weten hoe je het kan toepassen om je business eigenlijk on fire te zetten door dus een leger mensen te gaan creëren die jouw producten gaan promoten.

Jacko: Ja.

Bas: Ja, misschien nog een kleine tip of zo hoe je, ja, je had het er net ook over van je bent gewoon gaan kijken naar allemaal mensen die over internetvrijheid en dat soort dingen bloggen, die ben je gaan benaderen. Had je nog een tip of is het gewoon Google en je maakt een shortlist van 100 sites en daar is verder geen software voor of zo.

Jacko: Nee, nee.

Bas: Dus eigenlijk is dat niet spannend.

Jacko: Nee, nee.

Bas: Ja man.

Jacko: Nog wel belangrijk hè, van als je dan zo’n product hebt, vaak begin met een goedkoop product wat je gewoon aanbiedt voor affiliates. Als je dan zorgt dat de upsales gewoon goed zijn dan kun je gewoon ervoor zorgen dat je het super interessant kan maken voor je affiliates.

Bas: Ja, exact, want welke upsell zit er achter jouw 47 euro product?

Jacko: Ja, dus nog niks.

Bas: Oh nee joh? En dan al sta je op nummer 1.

Jacko: Ja, maar dus dat komt misschien door de 100 euro acties en de, maar ook gewoon de kracht van de consistentie omdat het al gewoon zo lang bestaat.

Bas: Ja, tof man.

Jacko: En gewoon stabiel is.

Bas: Tof, ja, heel tof. Ja, want ook die upsales zijn ook heel belangrijk hè. Mensen monetizen de bedankpagina eigenlijk veel te weinig naar mijn idee en daar zit zoveel te halen.

Jacko: Klopt.

Bas: Niet alleen affiliate marketeers of whatever je bent, maar ook voor e-commerce bedrijven.

Jacko: Klopt, eigen webshop, ja.

Bas: Die doen gewoon geen upsale op de bedankpagina. Dan denk ik ook van ja, als je dat toevoegt dan doe je meteen 10%, 20% meer omzet.

Jacko: Ja, klopt, klopt, ja, of het is de one-click, of hoe heet het, het kassakoopje hè.

Bas: Ja, kassakoopje kan ook inderdaad, ja. Hier Maarten, leuk deze stream Bas en Jacko, in ieder geval dank je wel.

Jacko: Super.

Bas: Ja, tof man, leuk. Ja, ik vind het een tof verhaal weet je. Ik vind het ook heel mooi om te zien hoe, ja, hoe normaal je bent en hoe je bij jezelf blijft en ik denk dat dat heel erg belangrijk is weet je om ook mee te geven denk ik aan de luisteraars of de mensen die kijken dat het belangrijk is dat je gewoon dicht bij jezelf blijft en niet als een of andere, nou ja, gozer in een Lamborghini met gouden horloges aan komt zetten zeg maar.

Jacko: Nee, nee.

Bas: Dus dat is mooi om te zien. Blijf dat gewoon, blijf gewoon jezelf. Ik denk dat dat heel belangrijk is.

Jacko: Ja, absoluut.

Bas: Ja, tof. Dank je wel in ieder geval voor je, ja, dat ik je mocht interviewen.

Jacko: Ja, nou, dank je wel dat ik hier zo mocht zijn en dank je wel voor het interview.

Bas: Ja, ik vond het leuk en waar kunnen mensen meer over je lezen, vinden, gooi er even een 30-seconden pitch in Jacko.

Jacko: Ja, check gewoon internetsuccesgids.nl en dan kom je vast wel ergens ook in de funnel terecht.

Bas: Mooi.

Jacko: Maar ja, check Internet Succes Gids, Google mijn naam en dan kom je vast ergens, ja, bij me terecht.

Bas: Mooi man. Hé nogmaals dank en ja, bedankt voor de live kijkers en vragen ook en ja, tot later.

Jacko: Ja, dank je wel, tot later.

Bedankt voor het luisteren naar de Ondernemen op Slippers podcast. Check voor meer informatie ondernemenopslippers.nl. Tot de volgende keer!

Bas: Yes, dat was Jacko Meijaard, the one and only coole affiliate marketeer die lekker een vrij leven heeft dankzij affiliate marketing en ik denk dat hij ons goed heeft meegenomen op zijn reis hoe hij het aanpakt en hoe ook jij het kan aanpakken om een vrijer leven te creëren. Ja, ik vond het een mooi gesprek, veel praktische tips, praktische handvatten om in ieder geval dit hele spektakel op te pakken en check internetsuccesgids.nl geloof ik was de site, ik zie hem knikken voor me dus dat komt helemaal goed, als je er meer over wil weten. Alright, ik zeg bedankt voor het kijken en het luisteren en ja, mocht je dit leuk vinden trouwens, ik heb dit nog nooit gevraagd in een podcast, maar je kan altijd een reviewtje achterlaten bij de podcast ik geloof in iTunes of zo en daarmee help je in ieder geval mij heel erg de podcast, ja, nog bekender te maken dan dat die al is. Dank je wel daarvoor en tot de volgende keer!

Place comment