Slippertje 70: Hippie Miljonair (Part 2): Van €3500 naar €35.000 in 1 maand met NFT's met Mitchel van Duuren
08 maart 2022 
66 min. read

Slippertje 70: Hippie Miljonair (Part 2): Van €3500 naar €35.000 in 1 maand met NFT's met Mitchel van Duuren


YES! Deze week is Mitchel van Duuren te gast in de Ondernemen Op Slippers podcast, in Slippertje 70 gaat hij jou alles vertellen over de wereld van NFT's!

Mitchel van Duuren noemt zichzelf Hippie Miljonair, en je kunt hem onder andere kennen van Slippertje 5! Nadat hij onder andere in de eiwitpoeders en paleo gezeten heeft, is hij nu succesvol begonnen met het flippen van NFT's!

In Slippertje 70 vertelt Mitchel van Duuren je alles over:

- Emigreren naar Gran Canaria
- Goede- en slechte tijden als ondernemer
- NFT als Kickstarter voor zijn business
- Waarom zijn eerste NFT aankoop nu €0 waard is
- De ontwikkelingen- en toekomst in de NFT wereld
- Hoe hij van €3500 maar liefst €35.000 wist te maken in 1 maand
- Zijn portfolio van minimaal €250.000
- Én hij heeft iets speciaals voor de luisteraars en kijkers

Laten we snel gaan luisteren naar de bizarre verhalen over NFT's, Let's Go!

Podcast transcriptie

Bas: Jawel, dames en heren, vandaag in de Ondernemen op Slippers podcast the one and only Mitchel van Duuren. Deze man noemt zichzelf ook wel hippiemiljonair. Hij ziet er ook uit als een hippie, voor de mensen die op YouTube kijken kunnen het zien. Hij is natuurlijk wereldberoemd geworden van Slippertje 5 die we in het begin van deze podcast hebben opgenomen. We gaan het hebben over NFT’s, maar hij heeft ook in het eiwitpoeder gezeten en allemaal dat soort fratsen, Mitchel, welkom.

Mitchel: Dank je wel man, dank je wel.

Je schuift je shit opzij, en voelt je vogelvrij, je runt je business op je slippers en dat maakt je blij. Je droom is werkelijkheid, bent van de stress bevrijd. Je kraakt de code van het leven met zekerheid.

Bas: Lekker Mitchel, welkom.

Mitchel: Wat een lekkere jingle heb je toch Bas.

Bas: Ja, is een mooie jingle hè. Ben je jaloers op toch?

Mitchel: Ja, zeker weten, ja.

Wat zou je doen als je nog maar 3 maanden te leven hebt?

Bas: Ik weet niet of ik deze vraag in Slippertje 5 ook aan je heb gesteld Mitchel, maar wat zou je doen als je drie maanden te leven hebt?

Mitchel: Wow, jeetje, dat is even een lekkere binnenkomer.

Bas: Dat is een goede binnenkomer ja.

Mitchel: Ik ga vanmiddag met mijn vrouw ga ik kijken voor een camper.

Bas: Ah, kijk.

Mitchel: Dus ik zou een camper kopen en ik zou gewoon lekker genieten.

Bas: Juist, dus eigenlijk wat je gaat doen zou je doen als je nog drie maanden te leven hebt.

Mitchel: Ja, precies, ja. Ja, ik wil niet zeggen dat ik nu zeg maar drie maanden, ja, niks ga doen, maar we gaan in ieder geval voor de camper kijken en ja, waarschijnlijk aanschaffen en dan ja, wat meer ja, wat meer reizen, wat meer weg weet je wel, met de kids, met mijn vrouw, wat meer ja, genieten of zo, ik weet het niet.

Bas: Ja, precies.

Mitchel: Voor mij staat een camper wel echt voor ja, voor het ultieme vrijheidsgevoel zeg maar van ok, je pakt je boeltje in, hup, we gaan gewoon weg en dus ja. Ik heb al een keer eerder een camper gehad, maar uiteindelijk omdat we toen onze derde dochter kregen, nou ja, we hebben geen drie dochters, maar ons derde kind, een dochter kregen, paste niet in de camper, we hadden een Volkswagen California en toen heb ik die helaas, ja, verkocht destijds. Nu zijn de kids wat groter en ja, is het weer tijd voor een nieuwe camper.

Bas: Ja, want ik weet het verhaal nog van die California camper, dat was je droom en op een gegeven moment had je hem zeg maar en maar volgens mij ben je er nooit mee gaan kamperen of wel?

Mitchel: Nee, dat klopt inderdaad.

Bas: Het was meer je auto dan een camper.

Mitchel: Ja, ik ben echt, ik heb met die camper misschien drie keer gekampeerd of zo. Het was het doel om daar veel meer mee weg te gaan, maar ja, ik weet niet, allerlei dingen, ja, toch een soort van ja, word je opgeslokt hè door het leven. Ja, je werkt dan naar iets toe, je koopt zo’n prachtige California camper en dan vervolgens ben je nog steeds hartstikke druk met je business en ben je allerlei dingen aan het doen en ja, en heb je, krijg je in een keer twee, drie geboortes om je kiezen en ja, dat is weet je wel, dan heb je zoiets van ja, wanneer weet je wel, wanneer gaan we nou eindelijk weg met die camper die we gekocht hebben?

Bas: Ja, ja.

Mitchel: Dus ja, het was gewoon net iets te vroeg dat ik die kocht en ik had gewoon net een iets te groot ideaalbeeld in mijn hoofd van ok, we gaan nu een soort van camper kopen en we gaan daar nu mee aan de slag terwijl dat eigenlijk op dat moment niet het moment was. Maar ik merk wel op dat het nu, ja, heel erg het moment is.

Bas: Nice. Maar je woont al een tijdje op Gran Canaria. Dan heb je een camper op Gran Canaria en dan ga je dan steeds eerst naar het linker strand, dan naar het rechter strand en dan naar het boven strand en naar het onder strand of? Ja, ik bedoel, ja.

Mitchel: Ja, kom aan, als jij natuurlijk op vakantie gaat dan ga je ook naar een camping toe en dan ja, het is ook niet zo dat je elke dag een uur gaat rijden naar een andere plek of zo. Het gaat meer om het gevoel natuurlijk dat je weggaat en dat je die camper overal kan neerzetten. In Gran Canaria is het niet zo’n probleem als je je camper ergens langs de weg neerzet en daar gaat slapen. Daarnaast kunnen we natuurlijk alle andere eilanden bezoeken met die camper, dus ja, er is gewoon een hele hoop, er zijn een heleboel leuke dingen te doen met zo’n camper op de Canarische Eilanden.

Bas: Je kan natuurlijk ook dat ding op de boot zetten en naar Spanje.

Mitchel: Ja, zeker, zeker. Ik kom zeker ook nog wel weer een keer naar Nederland, de Nederlandse kant op met de camper.

Bas: Ja, en wat voor model gaat het nu worden dan?

Mitchel: Ja, ook weer een California eigenlijk.

Bas: Maar daar kun je dan wel met zijn vijven in tukken.

Mitchel: Wat zeg je?

Bas: Daar kun je wel met zijn vijven in tukken in deze dan.

Mitchel: Ja, ja, want de vorige keer had ik een California en daar zat ook een keukentje in en dat keukentje dat gaan we nu achterin bouwen zeg maar waardoor er meer ruimte is in de, ja, in het gedeelte zelf waar je kunt zitten en dus kun je daar wel met drie kinderen zitten. Waar we voorheen een probleem hadden was dat ja, we hadden drie zitjes nodig voor alle drie onze kinderen omdat ze nog klein waren en die pasten gewoon niet op die achterbank zeg maar.

Bas: Oh ja, precies.

Mitchel: En nu zijn de kinderen al wat groter, dus nog maar één heeft een zitje nodig en die andere twee kunnen gewoon bijschuiven op de bank.

Bas: Ik snap het.

Mitchel: Ja jongen, logistiek, logistiek.

Emigreren naar Gran Canaria

Bas: Nee, nice, nice. Ok, ja, maar misschien voor de luisteraars even kort vertellen hoe je daar op Gran Canaria bent beland?

Mitchel: Ja, dat is misschien tof. Eigenlijk door mijn vrouw hè. Ik heb 11, 12 jaar geleden heb ik Nathalia leren kennen op Gran Canaria en toen zijn we eigenlijk af en aan in Nederland en in Spanje geweest, een beetje een soort van langeafstand relatie. Uiteindelijk hebben we besloten om in Nederland te gaan wonen. Hebben we 7 jaar in Nederland gewoond, twee kinderen daar mogen ja, mogen krijgen, super blij mee. Maar toen we iedere keer teruggingen naar Gran Canaria voor haar familie, dat was ongeveer drie keer per jaar, zagen we op een gegeven moment ook hoe leuk de kinderen het vonden in Gran Canaria, heel de dag in hun blootje rondrennen en op een gegeven moment na 7 jaar zei mijn vrouw ook van goh, volgens mij, weet je wel, heb jij werk waarbij het niet per se nodig is dat je echt fysiek aanwezig hoeft te zijn. Kunnen we niet ene keer een jaartje proberen om in Gran Canaria te gaan wonen? En ik heb gezegd ok, dan gaan we dat doen. En uiteindelijk zijn we dus daar nooit meer weggegaan.

Bas: Ja, nice, mooi.

Mitchel: Zeker, zeker.

Bas: En ik bedoel ik ben natuurlijk langs geweest in Gran Canaria en inmiddels heb je daar een soort van landgoedje gekocht waar je allemaal dingen ook aan het ontplooien bent.

Mitchel: Klopt.

Bas: En rijd je een beetje met je quad ga je een beetje avocado’s plukken op je eigen land.

Mitchel: Ja, klopt helemaal man.

Bas: Ja, dat is wel lachen toch?

Mitchel: Ja, zeker, zeker. Super tof, ik ben heel blij dat we die stap hebben gezet ook naar we hebben hier een groot landgoed van 80.000 vierkante meter met ongeveer 250 fruitbomen, verschillende fruitbomen van mandarijnen, appels, peren, sinaasappels, mango’s, papaja’s, avocado’s. ja, noem allemaal maar op. En we hebben een eigen waterbron dus we zijn redelijk, ja, zelfvoorzienend. We zijn nu bezig met een heel groot ja, hoe noem je dat, een soort van solar panel dek zeg maar, hoe noem je het, zonnepaneel, ja, dek om ja, geheel zeg maar zelfvoorzienend te zijn. Ja, omdat het gewoon wel, ja, het past wel een beetje in de geest van de tijd. Ja, we zitten hier gewoon ja, we chillen hem hier gewoon lekker en ja, dat blijven we graag ook doen.

Bas: Ja, lekker. Ja, het is gewoon mooi om zo’n soort van eigen plek te hebben waar je zelfvoorzienend bent en wie doet je wat zeg maar.

Mitchel: Ja, ja, zeker, zeker. Als je op een gegeven moment, ja, gewoon helemaal ja, gewoon bij wijze van spreken niks meer hoeft te betalen voor je levensvoorziening dan wordt het leven zo enorm veel, ja, vrijer eigenlijk en dan ga je pas echt ontdekken in, ja, in welke, het grappige is zeg maar dat als het niet meer nodig is dan komt er in een keer heel veel naar je toe. Weet je, als je echt keihard aan het knokken bent voor, ja, voor van alles en nog wat dan is dat vaak echt, ja, de steen de berg opduwen en als je op een gegeven moment bovenop de berg staat en je hebt dan ja, dat spelletje uitgespeeld van oh ja, ik hoef eigenlijk niet meer elke maand te presteren zeg maar voor geld dan hoef je de stenen maar een klein zetje te geven bij wijze van spreken en dan ja, rolt hij naar beneden en dan komt er zo enorm veel naar je toe omdat je gewoon ja, zonder, ja, in alle overvloed zeg maar ja, bezig bent en bezig kunt zijn met dingen die je daadwerkelijk echt leuk vindt, weet je, al dat soort dingen dus ja, heel grappig om mee te maken.

Bas: Ja, en dan is het misschien wel interessant om nog even een vogelvluchtje door die reis van jou heen te maken van tot het punt dat je eigenlijk waar je nu staat weet je. Je zegt wel even tussen neus en lippen door van ja, en dan ben je financieel vrij en dan kun je doen wat je wil en er zit natuurlijk toch wel een grote voorgeschiedenis aan en misschien goed om daar even in vogelvlucht doorheen te gaan.

Mitchel: Ja.

Mitchel van Duuren zijn start als ondernemer

Bas: En vooral ook ter inspiratie of zo maar misschien ook vooral je verhaal te vertellen door mensen te laten zien wat er mogelijk is zeg maar als je gewoon maar stappen blijft zetten.

Mitchel: Ja, ja, dat is wel echt, dat is wel echt het meest belangrijke inderdaad, stappen blijven zetten, maar ik ben als ik denk 22-jarige, ja, jonge student nog ben ik aan de keukentafel begonnen met een webwinkel in eiwitpoeder. Eiwitpoeder.nl was dat en ik heb ook eiwit.nl destijds gekocht en whey.nl en proteine.nl al dat soort dingen en eigenlijk blijven doorbouwen aan die e-commerce business en je hebt ook een klein beetje geluk nodig denk ik om op de juiste plek, de juiste tijd, ja, te zijn. Daar kunnen we het straks denk ik ook nog wel over hebben als we wat dieper ingaan op NFT’s, want ik denk echt absoluut dat dit de juiste plek, juiste tijd is, maar ik was toen op de juiste plek, juiste tijd met eiwitpoeder en er kwam een dokter, dokter Frank heet hij en hij ging pagina’s groot in de Telegraaf adverteren voor een proteïnedieet met daarbij horende eiwit shakes en ja, half Nederland ging toen zoeken op eiwit shakes, al dat soort dingen en ik had in de anderhalf jaar daarvoor had ik stevige posities opgebouwd in Google met betrekking tot dat soort zoekwoorden van eiwitpoeder, eiwit shakes, proteïne, proteïnedieet, dat soort dingen. Dus ja, als 24, 25, 26-jarige jongen, ik weet niet eens meer precies hoe oud ik was, ja, ging ik in een keer van 30.000 euro per maand naar ja, 125.000 euro per maand of zo van de ene op de andere maand en dat was natuurlijk een gigantische impact maakte dat op mij als ja, als nog student eigenlijk. En vanaf dat moment is natuurlijk het leven nooit meer, ja, nooit meer hetzelfde geweest en ben ik door blijven bouwen aan die eiwitpoeder business, maar ondertussen ging ik af en toe naar Amerika toe voor Masterminds, al dat soort dingen. Kwam ik in aanraking door middel van een persoon in de Mastermind met het Paleodieet. Dat is dus eten zoals onze voorouders aten. Dus ja, met name gewoon holesome foods, dus ja, groente, fruit, noten, zaden, vlees, vis, gewoon ja, de dingen die je dus gewoon in het wild kunt vinden. Weet je wel, niet bewerkt zoveel mogelijk.

Bas: Ja.

Mitchel: Dat heb ik uitgedragen op vrij grote schaal in Nederland met een eigen magazine nog in de Jumbo en in de Albert Heijn, het Paleo Magazine en 8 boeken op hoe noem je dat, in eigen beheer uitgegeven, zo noem je dat inderdaad.

Bas: Ja, nice.

Mitchel: Ja, daar honderdduizenden stuks van verkocht, een grote business aan vast gehangen. Daarna in het verlengde daarvan weer een nieuw supplementenbedrijf opgezet, foodie.nl met uitsluitend biologische supplementen. Dat eigenlijk in nou, ik ben begonnen eigenlijk, dat is misschien ook wel leuk want het is niet allemaal één groot succes hè, ik ben begonnen met Foodie als een biologische supermarkt online en je wil, weet je wel, als ondernemer is het heel makkelijk om over de dingen heen te skippen zeg maar die niet goed zijn gegaan hè omdat je zoiets hebt van ja, ok, dat hebben we gewoon begraven.

Tegenslagen als ondernemer

Bas: Ja, precies, vertel nu al je fuck-ups dan maar Mitchel.

Mitchel: Ja, precies weet je. Dus op een gegeven moment, ik was 1,5 jaar met Foodie met een biologische supermarkt online, waarbij ja, mensen kochten bijvoorbeeld twee zakjes amandelmeel of iets dergelijks. Ja, daar zit natuurlijk absoluut geen marge op, daar moesten nog verzendkosten overheen al dat soort dingen. Ja, uiteindelijk die 1,5 jaar later zeg maar, ja, kijk je gewoon naar de cijfers en het was gewoon om te huilen. Op een gegeven moment stond ik 70.000 euro in de min op mijn zakelijke bankrekening en ik had zoiets van ja, ik kan het niet meer betalen want ik had ook inmiddels twee kinderen gekregen en ik had zoiets van ja, dat wat ik altijd aan het doen ben dat werkt misschien niet zo heel erg goed en dat is dat ik ja, altijd iets lanceerde zeg maar of een soort van succes had en daarna een paar maanden een soort van niks deed en dat ik op de bankrekening keek en van oh, ja, misschien moet ik weer wat gaan doen. Nou, dan lanceer ik weer wat weet je wel.

Bas: Een soort van dopamineshotjes.

Mitchel: Wat zeg je?

Bas: Een soort van dopamineshotjes.

Mitchel: Ja, zoiets ja, ja, zo kan je het wel zien. En ik dacht ja, met twee kinderen weet je wel, dat kan toch niet zo, we gaan gewoon doorpakken, we gaan zo’n biologische supermarkt online opzetten, 7, 8 mensen aangenomen, een groot pand neergezet, al dat soort dingen. Nou ja, dus een lang verhaal kort, dat ging natuurlijk helemaal mis. Of niet natuurlijk want ik dacht dat het op dat moment het beste idee ooit was, maar dat was dus uiteindelijk niet zo. -70.000 euro op de rekening, ja, een derde op komst. Ik had zoiets van my god weet je wel, wat gaan we nu doen?

Bas: Ja, ja.

One-click upsell

Mitchel: Uiteindelijk ben ik daar uitgekomen doordat ik ja, bijna 80% van het assortiment geschrapt heb en alleen gekeken heb naar van ok, wat loopt nou eigenlijk wel. Weet je wel, wat kunnen we nou houden. En op dat moment leerde ik ook of kwam ik eigenlijk achter een soort van ja, hoe noem je het, een soort van niet per se trucje, maar een manier om mensen een extra betaling te laten doen nadat ze een initiële betaling hebben gedaan, de zogenaamde upsell, de one-click upsell.

Bas: Juist.

Mitchel: Ik was denk ik als eerste in Nederland die dat deed, waarbij mensen dus als ze bijvoorbeeld een potje met biologische greens hadden gekocht dan komen ze vervolgens op de ja, op de bedankpagina uit zeg maar en dan is het van hé, wil je nog gebruik maken van een extra potje greens met een extra korting? En dus op die manier kun je in de e-commerce zeg maar je average order value verhogen waardoor je dus meer kunt adverteren en waardoor je dus uiteindelijk meer ja, klanten kunt krijgen en meer winst kunt maken. Dat was ja, echt mijn redding. En we schaalden op van ja, ongeveer 60.000 euro per maand waar ik eigenlijk niks, niet alles van kon betalen naar 250.000 euro per maand waarin we in een keer, ja, hele goede winsten maakten en ja, helaas afscheid genomen van een aantal collega’s en ja, gewoon echt een beetje de necessary dingen gedaan om te overleven en om weer heel erg winstgevend te worden en op dat moment dacht ik van ok, weet je wel, nu gaan we kiezen voor ja, voor een stukje zekerheid zeg maar en toen heb ik uiteindelijk de business verkocht. Dus Foodie verkocht en het hele Paleo-platform verkocht. Ja, en toen zijn we verder gegaan met een ander platform en ja, daarmee bezig geweest en nog steeds mee bezig en ondertussen ongeveer 10 maanden geleden kwamen NFT’s op mijn pad toen ik ook bezig was met het bouwen aan mijn volgende platform, dat is meal.com en ja, daar kwamen dus destijds NFT’s doorheen en ja, nu is eigenlijk is het 80% NFT’s en op dit moment eventjes 20% meal.com en daar staan we eigenlijk nu.

Rebranding van Meal.com

Bas: Ja, want is de meal.com al gerebrand dan? Dat is een heel mooi verhaal van die domeinnaam toch?

Mitchel: Ja, dat is ook een prachtige domeinnaam ja. Ja, niet alles gaat natuurlijk 100% zoals dat je wil, meal.com gekocht, in een contract voor 1 miljoen euro. Dat was ook op Slippertje 5 volgens mij te horen.

Bas: Slippertje 5, klopt.

Starten met investeren in NFT's

Mitchel: En dat was een contract van 2 jaar en vorig jaar in oktober moest ik ja, het restant ophoesten wat een hele hoop geld was en waarbij ik zoiets had van is het dat wel echt waard? En uiteindelijk voor mijzelf ervoor gekozen dat het het niet waard is dus ja, een paar honderd duizend euro door de wc heen gespoeld. Het is nog steeds meal.com op dit moment, maar we zijn aan het rebranden naar een ander brand, dat is guac.com, als in guacamole, een salsa die iedereen lekker vindt en daar kunnen we ook een hele leuke brand omheen bouwen weet je wel van we will guac you en you guac my world en al dat soort grappige dingen. Dus daar zijn we heel erg druk mee bezig. Die business loopt nog steeds en eigenlijk zeg maar ja, daar tussendoor zeg maar was ik aan het bellen met een van de gasten van de Mastermind waar ik in zit, een keer in de zoveel tijd word je dus gelinkt aan een persoon in de Mastermind die eigenlijk iets totaal anders doet als jij.

Bas: Ah, nice.

Mitchel: Dus ik was op dat moment dus ja, 100% bezig met meal.com, ik werd gelinkt aan een kerel die in de crypto/NFT space zat en ja, we gingen elkaar zeg maar, we gingen brainstormen van ok, welke invalshoeken zie jij van mijn business en vice versa. En hij kwam met het hele verhaal van hé, ik zie voor jouw business zie ik bepaalde mogelijkheden in de NFT-space. En ik zei ok, kom maar op. En toen zei hij nou, wat nou als jij een NFT-set gaat maken voor meal.com waarbij je bijvoorbeeld 5.000 afbeeldingen maakt van ingrediënten of iets dergelijks en die vervolgens verkoopt? Hij zei ik weet dat je bezig bent met het ophalen van venture capital money, hij zei maar in de NFT-space kan eigenlijk dienen als een soort van ja, kickstarter voor jouw business, als een soort van geldschieten voor jouw business. Als jij 5.000 mensen kunt overhalen om bij jou een NFT aan te schaffen dan kan het zomaar zijn als je die NFT bijvoorbeeld verkoopt voor 0.1 Ethereum of iets dergelijks dat je 500 Ethereum ophaalt, dat is 1,5 miljoen. Ik zei ok, tell me more. Dus hij zei ja, je kunt dus 5.000 ingrediënten bijvoorbeeld maken en daar een leuke utility aan vastmaken dat je bijvoorbeeld in de toekomst een aantal ingrediënten kunt burnen en dat je dus een nieuwe NFT daaruit kunt minten. Weet je, dat zijn allemaal misschien wellicht nu nog termen die we ook wel uit kunnen leggen want ik denk niet dat mensen weten wat--

Bas: Dat is een goed idee.

Wat is minten van een NFT?

Mitchel: Wat het minten is van een NFT denk ik.

Bas: Nee, ze denken dan aan pepermuntjes denk ik als ze minten horen.

Mitchel: Ja, precies, dan denk je aan een frisse adem.

Bas: Precies.

Mitchel: Maar het minten van een NFT is dat die onderdeel wordt van de blockchain. Een hele hoop NFT’s die worden verhandeld in Ethereum, dat is dus ja, een hoe noem je het, een soort van platform op de blockchain. Daar zit een smart contract aan vast en dat smart contract zorgt ervoor dat de NFT ja, een soort van eigendomsbewijs is van jou dus dat jij de image die je koopt dat je daar, dat daar daadwerkelijk een contract onder hangt waardoor jij kunt aantonen dat jij de rechtmatige eigenaar bent van ja, van die image en dat maakt hem in een keer verhandelbaar eigenlijk en dat kan ervoor zorgen dat er een prijs aan vasthangt en dat er vraag en aanbod ontstaat in ja, in dat soort plaatjes waarbij een hele hoop mensen zoiets hebben van die het niet snappen hebben zoiets van ja, ik doe een print screen weet je wel, dan heb ik dat plaatje ook en dan hoef ik er geen 1.000 euro voor te betalen, maar zo werkt het eigenlijk niet hè, je hebt net zoals dat je de Mona Lisa hebt hangen in het Louvre, ja, je kan een foto maken maar dan heb je niet de echte Mona Lisa. En zo is het dus ook met dat soort afbeeldingen. Anyway, lang verhaal kort, ja, hij zei dus van ok, ik zou dus 5.000 van dat soort plaatjes maken en dan vervolgens een burning mechanisme eraan hangen dat je in de toekomst een nieuwe set kunt maken en daar, dus mensen die al jouw NFT hebben dat die daar voorrang op krijgen omdat ze dus al de eerste NFT hebben gekocht en dus zo een ecosysteem maken en hij zei daaraan vast zie ik ook dat jij eventueel een meal token kunt ja, een meal token kunt initiëren. Dus dat betekent dat jij eigenlijk een eigen crypto currency maakt die in jouw ecosysteem een waarde heeft. Dus in jouw meal.com ecosysteem.

Bas: Juist.

Mitchel: Dus hij zei jij verkoopt bijvoorbeeld recepten, dus je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen van ok, mensen kunnen bij jou recepten kopen voor één token of iets dergelijks, voor één meal token bijvoorbeeld. Weet je wel, als mensen in jouw applicatie zitten en ze zien van oh, ja, weet je wel, voor dit recept heb ik eigenlijk een premium abonnement nodig of ik kan het ook kopen met één token bijvoorbeeld. En hij zei je kunt vervolgens ook mensen die dus recepten plaatsen op jouw platform die kun je vervolgens tokens geven. Dus voor ieder recept dat die mensen plaatsen kun je bijvoorbeeld zeggen van ok, je krijgt 10 tokens. En vervolgens hebben die tokens via een exchange kunnen ze een bepaalde waarde hebben, net zoals crypto currency een waarde heeft.

Bas: Ja.

Mitchel: En op die manier als een bedrijf groeit dan groeit de waarde van die token en groeit eigenlijk iedereen mee in het bedrijf. Nou, als je nu aan het luisteren bent en je hebt zoiets van ok, dit klinkt echt als hocus pocus, geen zorgen want dat was absoluut ook voor mij zo. Ik had echt, mijn hoofd zat helemaal vol na dat gesprek met die kerel en ik zei van ja, ok, het klinkt echt geweldig, maar ik snap er helemaal niks van. En toen vroeg ik ook van ja, hoe kan ik nou het beste beginnen weet je wel. Waar kan ik nou het beste beginnen? Hij zei de beste manier om over de NFT-space te leren is om zelf een NFT te kopen. Ik zei nou, ok, weet je wel, dan gaan we dat doen. Hij zei ook van ja, je kan moeilijk iets verkopen als je het zelf nog nooit aangekocht hebt.

Bas: Precies.

Mijn eerste NFT aankoop

Mitchel: En ja, daar ben ik ook, ja, daar sta ik 100% achter. En dus zei hij van ja, koop een NFT. Dus ik weet je wel, een beetje zoeken en op OpenSea de grootste marktplaats van NFT’s en ik had zoiets van ok, ik heb er eentje gevonden, een soort van Pokemonachtig figuur met een soort van ja, gestreept petje op, ik dacht nou, dat is wel leuk. Dus ik kocht die NFT en uiteindelijk na een paar weken was die nul.

Bas: Nul wat?

Mitchel: Gewoon, die was nul waard, was gewoon niks meer waard.

Bas: Oh, je had hem gekocht maar--

Mitchel: Ik had hem gekocht voor 0.2 Ethereum. 0.2 Etherum is 600 dollar en een paar weken later was die niks meer waard.

De waarde van een NFT

Bas: Maar hoe kan het dan dat hij niks meer waard wordt en hoe kan het dat jij er wel geld voor hebt betaald dan? Wat bepaalt die waarde?

Mitchel: Op het moment dat ik hem kocht was er vraag naar die specifieke set. Maar het is vervolgens aan de set, aan het team achter de set zeg maar om iedere keer waarde te blijven creëren zodat mensen die NFT willen vasthouden. Des te meer mensen die NFT vasthouden des te minder er te koop staan en des te meer vraag er is en des te minder er te koop staan des te hoger vervolgens de prijs wordt van die NFT.

Bas: Ja, eigenlijk is het een soort van goud. Zo kan je het ook een beetje zien want als het goud is--

Mitchel: Wat? Als wat?

Bas: Als goud. Schaars in de wereld en het is veel waard en als de vraag groter is dan het aanbod gaat de prijs omhoog.

Mitchel: Precies, precies. Eigenlijk net zoals met alles toch of niet?

Bas: Ja, dat is met alles ja, een markt noemen we dit.

Mitchel: Ja, dat is gewoon simpele marktwerking en zo werken NFT’s eigenlijk ook. En op dat moment had ik gewoon niet genoeg research gedaan naar het team wat erachter zat en ja, het team heeft na het uitbrengen van een NFT gewoon helemaal niks meer gedaan en gewoon gezegd van ok, weet je wel, we hebben weet ik veel, net zoals wat ik probeerde te doen van ok, we hebben 5.000 NFT’s verkocht voor 0.2 Ethereum. We hebben 1.5 miljoen binnengehaald. Weet je wel, prima. Niemand zegt uiteindelijk tegen die gasten van hé, goh, hier is het contract weet je wel, je moet je hieraan houden etc. etc. snap je? Dus niemand verplicht die gasten om ja, of vrouwen om überhaupt nog iets te doen aan die NFT-set. Zij hebben gewoon gecasht en als we een ecosysteem willen bouwen en als we een echte business willen worden dan blijven we eraan werken. Maar er zijn, en dat is ook het gevaar zeg maar van NFT-space, er zijn een hele hoop NFT-sets die op de markt worden gebracht waarbij de founders zeg maar snel cashen en op een gegeven moment met ja, een miljoen of 1,5 miljoen in hun kontzak zoiets hebben van ja, ik vind het eigenlijk wel goed zo.

De basis van NFT's

Bas: Maar leg dat ook eens uit, want dat betekent dat ik gewoon plaatjes kan tekenen in Illustrator of in Photoshop wat dan ook en die ga ik dan daar opzetten en dan heb ik een miljoen in mijn kontzak?

Mitchel: Nou, zo werkt het dus ook weer niet want er is gewoon een hele sterke marketing nodig. Je moet eigenlijk het opzetten van een NFT-set moet je zien als het opzetten van een business. Hè, dat gaat niet vanzelf. Er is hele sterke marketing voor nodig, je moet een hele community bouwen zeg maar om je NFT-set heen, je moet vraag creëren naar de NFT-set, dus je moet een bepaalde roadmap, je moet zeggen van ok, dit gaat eraan komen in de toekomst, maar uiteindelijk niemand, als heel die NFT-set is uitgemint, niemand zegt van hé jij moet daadwerkelijk die roadmap daar moet je aan gaan voldoen. Er zijn nog geen, ja, regulaties of hoe noem je dat zeg maar is er niet in deze space dat mensen, ja, vast worden gepind van ok, hetgeen jij beloofd hebt moet je ook daadwerkelijk waarmaken. En dat is dus wat je op dit moment ziet wat het grootste gevaar is in NFT’s is dat ja, teams uiteindelijk dus niet waarmaken wat ze beloven en uiteindelijk gewoon met het geld ervandoor gaan. En dat is enerzijds moedwillig, anderzijds kan het ook zo zijn dat de NFT-space die gaat in cycles, die gaat net zoals crypto currency eigenlijk in bull en bear cycles, waarbij een bull cycle gaat eigenlijk alles over het algemeen omhoog, in een bear cycle gaat eigenlijk alles over het algemeen naar beneden en in zo’n, en die cycles die komen ongeveer eens per kwartaal ongeveer zo heb ik in de afgelopen ja, 10 maanden ontdekt. Ik heb er nu drie heb ik er doorlopen. Als je weet hoe je zo’n bear en bull cycle moet aanpakken zeg maar dan kun je gigantisch veel geld verdienen. Maar in zo’n bear cycle, dat is eigenlijk precies het moment, dus als alles naar beneden gaat is het moment waarbij je kunt zien welke NFT-sets daadwerkelijk blijven doorbouwen, ook als er minder, weet je wel, ook als het minder spectaculair is in de markt zeg maar. En in zo’n bear cycle, ja, zie je gewoon 60-70% van de NFT-sets, ja, die belanden gewoon op het kerkhof zeg maar omdat ja, founders zoiets hebben van ja, er gebeurt eigenlijk niet zoveel meer weet je wel en ja, we hebben toch dat geld in onze achterzak en ja, ze laten het zeg maar doodbloeden op die manier.

Bas: Ja.

Mitchel: En ja, eeuwig zonde, maar dat is wel, dat is dus uiteindelijk wel, ja, wat er gebeurt en ja, en anyways, ik kocht mijn eerste NFT, ik merk dat ik van de hak op de tak ga.

Bas: Maakt niet uit.

Mitchel: Maar er is ook zoveel te bespreken Bas. Maar ik kocht mijn eerste NFT, die ging naar nul, een aantal weken later had ik een--

Bas: En die is nog steeds waardeloos die NFT, dat is gewoon afgeschreven.

Mitchel: Die NFT is gewoon nul, die gaat het niet meer worden.

Bas: Die gaat nooit meer geld opleveren.

Mitchel: Die gaat nooit meer geld opleveren, maar ik hou hem trouw vast en het is min eerste NFT en die heeft voor mij emotionele waarde.

Bas: Oh ja, ik snap het.

Mijn tweede NFT was een succes

Mitchel: Dus een paar weken later hadden we een soort van, ja, hoe noem je dat, een soort van evaluatiegesprek van hé, een aantal weken geleden hebben we hier en hier over gesproken en dus die gozer vroeg mij van hoe gaat het weet je wel. Ik zei nou, ik heb een NFT gekocht, die is nu zero, het gaat eigenlijk niet zo goed. Dus ja, hij zei ja, ok, ik snap het weet je wel, kan gebeuren. Dit is waar, hij is gewoon echt een professionele NFT-trader, dus hij zei dit is waar ik vandaag ga instappen en het is absoluut geen financieel advies, maar ik ga in Punks Club zo heette volgens mij die NFT-set, Punks Club volgens mij ga ik stappen en ja, ik denk dat het daadwerkelijk iets gaat worden en dus ik zei ok, nou, dan probeer ik het nog een keer. Dus ik kocht vervolgens uit die Punks Club set kocht ik een aap en een aap met een soort van ja, NASA helm op en met twee ogen die allebei de andere kant uitkeken. Anyways, vaag plaatje dus maar ik had geleerd dat ja, in een set heb je verschillende, ja, bijzondere bijzonderheden zeg maar en er waren volgens mij maar iets van 1.000 apen van de 10.000 plaatjes of iets dergelijks. Dus en bijvoorbeeld er waren 100 aliens, 1.000 apen en 9.000 humans. Dus die apen die hadden een bepaalde, ja, extra waarde zeg maar, die waren extra bijzonder en dus daar als je dus zocht op zo’n aap, op alle apen daar was dus de floor prijs, dat betekent dat is de prijs waarvoor een plaatje te koop staat, de minimale prijs waarvoor een plaatje te koop staat die was voor de apen wat hoger als voor ja, de rest van de set. Ik kocht die aap kocht ik voor 1 Ethereum, dat was best wel een aardige investering, dat was iets van 3.000 dollar, dat was ook hetgeen wat ik in eerste instantie, ja, in NFT’s heb gestopt.

Bas: Dat was je tweede NFT aankoop.

Mitchel: Dat was mijn tweede NFT aankoop, ja.

Bas: Toen dacht je meteen ok, dan 3K.

Mitchel: Maar ik vertrouwde eigenlijk best wel op die gast zeg maar.

Bas: Ja, ik snap het.

Mitchel: Weet je wel, ik had zoiets van ja, ok, ik weet dat het geen financieel advies is, maar what the hack, we gaan het gewoon proberen en ongeveer 1,5 week later keek ik in mijn wallet, mijn MetaMask wallet, dat is dus ja, je online portemonnee en toen zag ik in een keer dat die aap weg was. En ik had zoiets van oh my lord weet je wel, misschien ben ik wel gescamd of iets dergelijks, maar toen keek ik dus naar mijn saldo en toen zag ik gelukkig, de aap is verkocht weet je wel voor een half Ethereum meer als waar ik hem voor had gekocht.

Bas: Maar had je hem meteen te koop gezet? Want ik neem aan dat je hem te koop moet zetten.

Mitchel: Ik had hem direct te koop gezet, ja.

Bas: Ja.

Mitchel: Ik had hem direct te koop gezegd. Het is niet per se een strategie die ik altijd toepas, maar ja, op dat moment had ik gewoon zoiets van ja, ik koop iets, ik zet het meteen te koop zodat ik er niet meer naar om hoef te kijken want ja, ik had ook niet de ambitie om fulltime bezig te zijn met NFT’s of iets dergelijks. Ik wilde gewoon kijken van ja, kan ik daadwerkelijk iets verkopen? En de vorige keer was het niet gelukt en nu wil ik eigenlijk wel dat het lukt en ja, laten we het gewoon te koop zetten voor een half Ethereum meer. Dus in 1,5 week tijd door een plaatje te in- en te verkopen, digitale kunst had ik een half Ethereum verdiend en dat was op dat moment iets van 1.600 dollar of zo, iets van 1.500 euro.

Bas: Ja.

Meer onderzoek doen naar NFT's

Mitchel: Dus ik had zoiets van wow, weet je wel, dit werkt en het kost eigenlijk niet zo heel veel moeite. En toen begon eigenlijk een beetje de bal te rollen. Ik had zoiets van wow, weet je wel. En inmiddels had ik ook wel iets meer gelezen over NFT’s en over ja, de hele narrative zeg maar en waar we dus in de toekomst heen gaan mogelijk maar wat, ja, vrij waarschijnlijk is en ik had zoiets van ja, dit is echt een enorme golf zeg maar die op komt zetten, een soort van tsunami die mensen niet zien aankomen waarbij een hele hoop mensen nu zoiets hebben van haha weet je wel, je gaat toch geen plaatje kopen van 10.000 euro, je bent helemaal gek geworden. En die tsunami die gaat gewoon echt zo meteen vol aan losbarsten zeg maar over iedereen zijn hoofd heen en zoiets van wow, dit had ik nooit zien aankomen. En als ik één ding heb geleerd zeg maar in de afgelopen jaren is het gewoon van ja, als je ergens vroeg bij bent dan ja, dan kun je gewoon enorm veel geld verdienen. Net zoals dat jij enorm vroeg erbij was met bol en Amazon, weet je, als je enorm vroeg erbij was met Facebookadvertenties, enorm vroeg erbij was met Google advertenties, enorm vroeg erbij was met wat dan ook weet je wel. Al die nieuwe dingen die online komen zeg maar, als je daar enorm vroeg bij bent, ja, er is gewoon enorm veel ja, eigenlijk geld te verdienen en er is enorm veel wealth wat nu wordt ja, wat nu eigenlijk zeg maar uit bestaande assets, uit aandelen, uit noem het allemaal maar op zeg maar terugvloeit in crypto en vervolgens nu ook ja, terugvloeit in NFT’s waarbij NFT’s echt de meeste mensen gaan onboarden in de crypto space van wat we ook in de afgelopen jaren gezien hebben. Ik denk dat het niet crypto is wat crypto groot maakt, maar ik denk dat NFT’s ervoor gaan zorgen dat crypto groot wordt.

Bas: Ja, dat het meer een functie krijgt bedoel je.

Mitchel: Ja, mensen vinden het toch leuk om te zien en iets te kopen voor hun investering zeg maar en iets een soort van half tastbaars ervoor terug te krijgen in de vorm van een image zeg maar met daar een contract eronder waarbij daadwerkelijk blijkt dat jij de rechtmatige eigenaar bent, waarbij vervolgens, ja, waarbij vervolgens die image inderdaad kan stijgen in waarde en dat is wat we nu zien over de afgelopen maanden met enorm veel, ja, van dat soort plaatjes.

Bas: Ja.

Ontwikkelingen rondom NFT's

Mitchel: En we zien nu gewoon dat ja, mainstream media begint er steeds meer aandacht aan te besteden. Enorm veel celebrities, topsporters, ja, mensen met veel rijkdom beginnen te investeren in NFT’s.

Bas: Ja, de joke is natuurlijk een beetje dat je zonder, nou ja, noem maar een notaris gewoon bezit kan overdragen. Dat is eigenlijk nu doe je dat dan met plaatjes, maar je kan het ook, je kan ook zeggen van ik gooi mijn huis in een blockchain en als ik die token aan je overdraag dan ben jij de eigenaar van het huis.

Mitchel: Precies, precies, en dat is wat er gaat gebeuren weet je. Ik denk dat NFT’s en de technologie onder NFT’s inderdaad, de plaatjes nu, de images zijn de eerste, ja, usecase zeg maar. Die zullen ook nooit weggaan, maar wat er zo meteen gaat volgen inderdaad zijn hypotheken op de blockchain via smart contracts, zijn inderdaad ja, je hoeft geen--

Bas: Ja, financiering via decentralized finance.

Mitchel: Precies, al dat soort dingen weet je, al die nieuwe technologie waar voor een hele hoop mensen nu op dit moment nog het heel erg moeilijk is om dat te pakken zeg maar in hun hoofd dat is wat er allemaal aan zit te komen en dat is allemaal wat er makkelijker wordt gemaakt in de aankomende jaren met tools en platformen en al dat soort dingen en het wordt gewoon straks net zo gemakkelijk om ja, om dat soort dingen te doen, met jou hypotheken af te sluiten, bankverkeer, bankzaken doen gewoon via platforms die nu worden ontwikkeld. De grootste C-suite medewerkers van Google, Facebook, Amazon, ja, die vliegen allemaal eruit en die gaan hun eigen web 3.0 bedrijven starten en al dat soort dingen. Je ziet gewoon een enorme shift zeg maar van web 2.0 wat ja, social media is, broadcasten is, al dat soort dingen, naar web 3.0 waarbij iedereen onderdeel is van het ja, het platform zeg maar en alle dingen die op de blockchain gemaakt worden. Dus het is een super, super, super interessante space en nogmaals, NFT’s zijn eigenlijk zeg maar de eerste ja, usecase hierzo van al deze technologie, maar als je het mij vraagt het gaat nooit meer weg, het wordt alleen maar groter en groter en groter.

Bas: Ja.

Mitchel: Als je gaat kijken, ja, ik kan uren en uren hierover kletsen Bas.

Bas: Ja, dat snap ik.

Mitchel: Maar als je gaat kijken naar wat er de afgelopen maanden is gebeurd dat bijvoorbeeld Facebook gewoon heeft gezegd van ok, weet je, we moeten verder, we gaan onze naam veranderen van Facebook naar Meta als in metaverse, als in dat is hetgeen waar, en het is niet echt een supermooi toekomstbeeld als je het mij vraagt, maar ik denk dat over een paar jaar mensen gewoon dagenlang met zo’n VR-bril op lopen in een digitale wereld.

Bas: Ja.

Mitchel: Maar in die digitale wereld en in die metaverse staan NFT’s staan eigenlijk, ja, een soort van centraal. Daarmee kun je laten zien waar jij voor staat. Die zijn gekoppeld aan jouw wallet. Mensen kunnen in jouw wallet kijken en kunnen kijken van ok, wat heeft die persoon? NFT’s worden zeg maar de digitale wearables, dus de digitale truien, de digitale boots en zonnebrillen en riemen van jouw avatar. Dus heel erg veel van dit soort NFT’s die nu verkocht worden zijn avatars, dus van apen tot gorilla’s tot eenden tot whatever zeg maar. Iedereen die kan uitkiezen wat die wil zijn in de metaverse en natuurlijk bijvoorbeeld de Bored Apes at is een van de meest, ja, grote NFT-sets eigenlijk waar je het meest over hoort, waar weet je wel, Justin Bieber instapt en Post Malone en Eminem.

Bas: Ja, die hebben allemaal plaatjes van een paar ton zo niet meer.

Mitchel: Wat zeg je?

Bas: Die hebben allemaal plaatjes gekocht voor een paar ton zo niet meer.

Mitchel: Ja, ja, die kopen een beetje, Justin Bieber kocht laatst inderdaad zo’n Bored Ape voor 1.3 miljoen dollar.

Bas: Dat is toch waanzin.

Mitchel: Ja, dat is waanzin, maar iemand anders weet je wel die heeft dat 8 maanden geleden heeft die dat gekocht voor 200 euro.

Bas: Ja, precies.

Mitchel: 8 maanden geleden. Dus je kunt letterlijk met 1 NFT kun je een set zijn voor life en een hele hoop mensen die, en natuurlijk moet je de juiste NFT uitzoeken en al dat soort dingen, maar er zijn gewoon zo enorm veel kansen. Maar ja, doordat dus zoveel ja, van dat soort celebrities en al dat soort dingen erin stappen zeg maar, het is niet anders zeg maar dat mensen die volgen dat gedrag gewoon en die willen daar bij horen en die willen bij die club horen en die club die stijgt vervolgens in waarde en vorige week is dus de Bored Ape Yacht Club, dat is dus zeg maar de overkoepelende, ja, paraplu brand van die apen en van de Mutant Apes aar ik er eentje van heb en van er zijn, je hebt ook de Bored Ape Kennel Club, dat zijn honden. Die zaten om de tafel met voor jou waarschijnlijk ja, best wel een bekende VC firm, dat is A16C, dat is van Andriessen en Horowitz of iets dergelijks, het is een van de bekendste VC-clubs en de Bored Ape Yacht Club die wordt gewoon gevalued op 5 miljard dollar.

NFT's zijn brands

Bas: What the fuck joh. En dat is eigenlijk is het alleen maar een verzameling plaatjes.

Mitchel: Eigenlijk is het alleen maar een verzameling plaatjes inderdaad. Maar het is niet alleen maar een verzameling plaatjes.

Bas: Nee, ik hoor je.

Mitchel: Het is een brand. Nike is ook weet je wel, miljarden waard. Natuurlijk zitten daar tangible products aan weet je wel, trainingspakjes, schoenen, dat soort dingen die je zelf kunt dragen. Maar ze verwachten dat er wellicht in de toekomst nog meer geld uitgegeven gaat worden in de metaverse als gewoon in real life omdat mensen liever in die metaverse gaan zitten als, ja, gewoon met mensen omgaan zeg maar omdat in de metaverse kun je zijn wie je wil zijn, het maakt niet uit hoe je eruitziet, jij kunt zelf, weet je wel, en dus ik veracht dat mensen hun Prada zonnebrillen en hun Gucci riemen gaan verkopen voor digitale wearables om hun avatar aan te kleden. En als je dat soort narratives zeg maar volgt en je ziet bijvoorbeeld dat Nike een NFT-project overneemt dat heet Artefact en die positioneert dat gewoon naast hun, ja, naast hun iconische merken zeg maar, dus het Nike Swoosh logo, Air Jordan en dan vervolgens heb je daarnaast Artefact staan. Ja, dat is gewoon bizar. Ze hebben die club dus overgenomen voor een niet gedisclosed bedrag en ze hebben patenten aangevraagd dus voor digitale wearables omdat het is het beste businessmodel ooit voor Nike natuurlijk. Normaal moesten ze natuurlijk in China naar sweatshops gaan en daar allemaal Nike trainingspakjes gaan maken en nu kunnen ze gewoon, dit is allemaal digitaal zeg maar, dus het is 100% marge. Dus ze kunnen hun brand kunnen ze vervolgens ja, uitbuiten in de metaverse en dat is zeg maar de play die nu gespeeld gaat worden, dat is ook waar de grootste bedrijven ter wereld zich nu op focussen. Als je gaat kijken zeg maar naar Bloomberg, het wordt echt een heel verhaal hè, maar als je wil kijken naar Bloomberg die verwacht dus een kans voor de metaverse, een 8 triljoen dollar kans, dat is 8000 miljard, dat is gigantisch.

Bas: Hoeveel nullen zijn dat Mitchel?

Mitchel: Ja, maar dat is gigantisch, 8000 miljard.

Bas: Ja.

Mitchel: En als je gaat kijken waar we nu staan, als je dus de market cap gaat kijken van ja, metaverseachtige projecten en NFT’s, die zit nu ongeveer iets van 40 miljard. Dus we hebben nog van 40 naar 8000 miljard te gaan. Dus we zitten nog zo op het begin van deze enorme kans en tsunami die zo meteen over ons heen gegooid gaat worden zeg maar en dat is dus de reden waarom ik een aantal maanden geleden dacht van hé, weet je wel, er gaat gewoon enorm veel rijkdom gaat er getransferd worden van oude rijkdom naar nieuwe rijkdom en als je daartussen zit en je snapt wat er aan de hand is en je snapt wat er gespeeld wordt zeg maar en je hebt een klein beetje ja, geduld en je laat niet je emoties enorm de overhand nemen zeg maar bij het in- en verkopen van dit soort images dan ja, dan kun je gewoon in de aankomende 12 maanden kun je gewoon set zijn for life. Dat is in ieder geval mijn overtuiging. Dat is absoluut, ja, geen financieel advies of whatever, maar dat is wel iets waarvan ik denk dat dat gaat gebeuren.

Meegroeien

Bas: Dat is bizar want je zei het net ook al, eigenlijk is het een tsunami en je wil eigenlijk met je surfboardje aan de juiste kant van de golf zitten, want als je aan het paddelen bent en de golf gaat voor je weg, ja, dan ben je te laat. Dus je moet eigenlijk net zoals bij surfen, ja, het is niet helemaal zo, maar op het perfecte moment die golf pakken en gewoon meesurfen op dat ding totdat je gewoon, ja, het mannetje bent zeg maar.

Mitchel: Ja, dat je gewoon lekker bezig bent inderdaad.

Bas: Maar dat--

Mitchel:Er is inderdaad, kijk, er is een, je kunt in principe te vroeg paddelen is al niet meer ja, is al niet meer aan de orde zeg maar. Als je misschien in 2018 aan het paddelen was weet je, dat was dan te vroeg.

Bas: Ja.

Mitchel: Nu zit je gewoon echt middenin de golf, het is nu een goed moment om ja, om zeg maar te beginnen met paddelen zeg maar en te kijken ok, weet je wel, gaat de golf de linkerkant of de rechterkant op. Waar je niet in wil zitten zeg maar is zo meteen inde wasmachine zeg maar. Dus dat de golf zo groot wordt en dat die jou in een keer opslokt.

Bas: Ja.

Mitchel: Dat kan natuurlijk ook gebeuren. Ik verwacht dat er binnen ja, weet ik veel, een jaar tot twee jaar zeg maar een grote correctie gaat komen waarbij er zo enorm veel geld in de markt gepompt wordt, zo enorm zeg maar de massa erin stapt en dat op een gegeven moment de mensen die er als eerste in zaten zoals ik, dat we op een gegeven moment zeggen van hé, goh, weet je wel, hoeveel is genoeg? Ok, ik trek het eruit en zodra een aantal mensen natuurlijk best wel wat geld eruit gaan trekken en mensen op de top erin gestapt en de prijzen gaan naar beneden bijvoorbeeld van die plaatjes dan wordt iedereen heel erg angstig, met name de mensen die er op het laatst in zijn gestapt en dat is dus wat je absoluut niet wil doen. Je wilt niet er op het laatste moment instappen. Dus daar krijg je gewoon--

Bas: Maar je weet nooit wanneer het laatste moment is.

Mitchel: Nee, ja, dat is ook wel zo, maar wat je wel kunt doen zeg maar wat ik de afgelopen drie, ja, bull-bear cycles heb gezien is dus kopen op de weg naar beneden, dat alles een klein beetje inzakt en vervolgens verkopen op de weg naar boven als er dus ja, nieuws is en als je ziet dat er weer een nieuwe vlaag met mensen erin stapt en dat is eigenlijk waar je constant een beetje op moet letten. Je wil gewoon constant een klein beetje je handen op je NFT’s houden en gewoon op het juiste moment in- en uitstappen en het is helemaal niet zo heel erg moeilijk om dat te doen eigenlijk. Je wil gewoon instappen als niemand durft, als niemand wil, maar als je de narrative houdt van ok, dit gaat groot worden dan is het ook geen probleem om in te stappen in de juiste sets waar je dus goed onderzoek naar doet, waarvan je weet dat het team blijft doorbouwen en dat ze erin zitten voor de lange termijn weet je wel, dat ze die wave helemaal willen meepakken, dat is waar je in wil stappen. En dan kun je gewoon op je handen blijven zitten en je kunt gewoon ja, op de weg naar boven kun je gewoon weer gaan verkopen zeg maar en op die manier je portfolio groter maken, vervolgens wachten tot er weer een dip komt en met het geld wat je dus hebt verkocht kun je vervolgens weer instappen in het lagere moment en iedere keer kun je die waves eigenlijk mee rijden, die kleine waves, laat ik het zo zeggen. En ja, dan kun je je portfolio gewoon enorm laten groeien, enorm.

Bas: Gewoon idioot.

Mitchel: Ja, idioot ja, idioot. Ik wil je best wat dingen delen. Ik ben ingestapt dus met 3.000 euro.

Bas: Ja, nu even vertellen hoeveel je hebt verloren of hebt gewonnen.

Mijn resultaten van NFT's flippen in de eerste maand

Mitchel: Ja, nou ja, goed, weet je, ik denk gewoon dat het interessant is om toch een beetje de scope van het verhaal mee te pakken.

Bas: Wacht even, voor die 3.000 euro had je dus al 600 verloren.

Mitchel: Ja, dat is zo ja, inderdaad, ja.

Bas: Met 3.600 ben je in de space gestapt.

Mitchel: Ja, dus alles wordt afgerekend eigenlijk in Ethereum inderdaad ja. Ik denk inderdaad dat ik met iets van 3.500 euro ben ingestapt in totaal in die twee NFT’s en vervolgens die tweede NFT die verkocht ik dus voor 1,5 Ethereum, waarmee ik dus iets van 1.600 euro winst maakte wat eigenlijk zeg maar 1.000 euro winst was als je dus ja, die 600 euro eraf haalt van die allereerste loser inderdaad.

Bas: Ja.

Mitchel: Toen ben ik dat geld ben ik weer gaan herdistribueren over een aantal meer NFt’s waarbij ik er eentje echt een goede uit heb gepakt en die kocht ik echt voor ja, 0.08 of iets dergelijks wat echt iets van 200 euro is of zo en die was binnen een paar dagen tijd was die 8.000 euro waard en eigenlijk in een maand tijd flipte ik voor 35.000 euro aan extra ja, aan winst zeg maar.

Bas: Vanaf die 3.600 waar je mee gestart was.

Mitchel: Vanaf die 3.600 ja.

Bas: Naar 35K.

Mitchel: Wat zeg je? 35K zoiets, ja.

Bas: In één maand.

Mitchel: In één maand tijd, ja.

Bas: Nee.

Mitchel: Ja, echt serieus.

Bas: Mensen worden hier hebberig van Mitchel.

Mitchel: Ja, dat weet ik en dat is ook het grote gevaar denk ik hè. Het is echt, weet je wel, je wil dit absoluut doen met het geld wat je kunt missen weet je wel. Het is absoluut een risky investment weet je wel. Dat zijn dingen die je altijd, ja, die je altijd wil benaderukken. Omdat ja, kijk, op een gegeven moment het is heel pittig weet je wel. Kijk, dus van die 30K heb ik weer nieuwe NFT’s gekocht en zo verder. Uiteindelijk heb ik nog echt extra 30.000 euro ingelegd van mijn eigen geld omdat ik twee specifieke NFT’s wilde gaan kopen waarvan ik dacht dat ze enorm gingen stijgen maar die net iets duurder waren. Dat was een Mutant Ape Yacht Club. Dat is dus onderdeel van die Bored Apes. Nou, die kocht ik voor 5 Ethereum die is nu iets van 20 Ethereum waard dus die is, ja, van 15.000 euro is die nu naar 60.000 euro gegaan ja, in een paar maandjes tijd.

Bedragen verloren?

Bas: Heb je ook nog grote bedragen verloren? Heb je ook iets nog voor 20K gekocht wat nu 1K waard is?

Mitchel: Nee, helemaal niks eigenlijk.

Bas: Alleen de eerste was gewoon de grootste fuck-up.

Mitchel: Ja, de eerste was echt de grootste fuck-up inderdaad ja.

Bas: Ok, maar dus--

Mitchel: Daarna kocht ik ook nog een andere NFT, dat was een Doodle en die kocht ik voor 3.9 Ethereum en die verkocht ik voor 15 en daar zat echt gewoon ook 30.000 euro tussen. En in totaal heb ik nu een portfolio van bijna 250.000 euro.

Bas: Wow, aan waarde aan NFT’s.

Mitchel: Aan NFT’s, ja.

Bas: Dus maar het geld staat niet op je bankrekening maar je hebt plaatjes.

Mitchel: Ik heb, ja, het is in de vorm van plaatjes inderdaad, maar en dat is op basis van de floor price van elke set. Dus de floor price dat is eigenlijk de NFT die het laagst geprijsd staat in heel de set.

Bas: Oh ja, dus als je nu het voor 3,5 ton te koop zet is de kans groot dat je het de komende maand allemaal voor die prijs verkoopt.

Mitchel: Ja, dat zou eventueel kunnen inderdaad ja, dat zou eventueel kunnen, zeker. Het is, de 250.000 euro is absoluut alles voor de laagste prijs verkopen. En er zijn nog een aantal NFT’s die ik heb die gewoon een stuk meer waard zijn als de floor price. Dus ja.

Hoe actief moet je ermee bezig zijn?

Bas: Maar ok, hoe actief moet je dan handelen om van 3,5 K of whatever it is naar dit soort bedragen te gaan? Ben je dan de hele dag op knopjes aan het drukken om plaatjes in te kopen en te verkopen of?

Mitchel: Dat is ok nog de grap zeg maar. Des te meer je eigenlijk in de space bezig bent des te, ja, des te minder goed het werkt eigenlijk want ik heb gemerkt in de eerste periode dat ik bezig was, ja, ik wilde alles leren, alles weet je wel. Dus ik zat echt 10 uur per dag achter mijn computer, maar niet per se om allerlei dingen te kopen en te verkopen, maar meer om allerlei sets te monitoren, om al het nieuws te lezen, om alle narratives te lezen, om te kijken waar we heen gaan, om te kijken hoe groot de space is, om teams te onderzoeken, om nieuwe NFT’s te onderzoeken en gewoon om echt on top of alles te zijn wat er in de markt gebeurt. Ik had zoiets van ok, ik wil dit onder de knie krijgen want ik denk dat dit, ja, dat dit gewoon kan zorgen voor een enorme, ja, vloedgolf aan ja, financiële abundance voor mijzelf zeg maar. Dus het begin was heel, heel, heel erg veel achter de computer zitten, maar meer monitoren van sets en op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt. Maar ik merkte ook op dat ik daardoor minder scherp werd zeg maar en dat ik daardoor makkelijker beslissingen nam die onderbouwd werden door bepaalde emoties die die beslissingen opriepen zeg maar. Met andere woorden ik stond gewoon minder sterk in mijn schoenen omdat ik er heel de dag mee bezig was en dat ik heel de dag aan het kijken was hoe floor prices aan het bewegen waren en het is ja, nogmaals het is gewoon niet echt makkelijk inderdaad om te zien van ok, stel er gaat een NFT van 1 Ethereum naar 5 Ethereum om dan te denken wanneer is het juiste moment om te verkopen? Of als je in een keer je NFT inderdaad van 5 naar 3 Ethereum ziet gaan van oh, chips weet je wel, ik verlies eigenlijk twee Ethereum weet je wel binnen een paar uur tijd. Dat is dan 6.000.

Bas: Ja, het is echt een koers zeg maar, die koers gaat alle kanten uit.

Bitcoin in 2017

Mitchel: Ja, nou ja, het is niet per se een koers, het is inderdaad gewoon ja, nou ja, of je kunt het eigenlijk wel de koers van de NFT-set noemen inderdaad, en ik denk dat jij misschien nog wel weet vanuit jouw ja, eerdere dagen zeg maar, 2017, toen zij zo enorm met crypto bezig was hoe dat wel een bepaalde ja, een bepaalde hoe noem je het, druk zet zeg maar op.

Bas: Ja, man vertel mij wat. Nee, het was zelfs 2013 geloof ik, 2014. Toen was ik op wereldreis.

Mitchel: 2013!

Bas: Ja joh, ik had toen honderden bitcoins gekocht. De eerste kocht ik voor echt een paar tientjes en nou ja, ik heb natuurlijk allemaal weer te vroeg verkocht en als je doorrekent was je multi-multi-multimiljonair geweest.

Mitchel: Ja.

Bas: Nu heb ik mijn geld op een andere manier moeten verdienen, maar goed. Was iets harder werken, maar inderdaad, en toen tijdens die wereldreis had ik ja, had ik ook een iPhone maar ik was echt de hele dag was ik die koers aan het refreshen.

Mitchel: Ja, precies.

Bas: En je weet nooit wanneer je het moet verkopen en het gaat, het ging toen echt elke dag ging het gewoon met 5 of 10 euro omhoog. Ik dacht holy shit, weet je, wat gebeurt hier. Ja, en nou ja, goed, alsnog geld aan verdiend, daar niet van, maar ja, weet je, dat is altijd met een aandeel of dat zal met NFT’s ook zo zijn weet je, je hebt ook wel misschien een keer een NFT verkocht voor 2 Ethereum die nu 200 Ethereum waard is dat je denkt van shit.

€100.000 'verloren'

Mitchel: Ik heb daar verhalen over hè. Ik kan, weet je, misschien is het wel leuk weet je wel als mensen het op YouTube kijken weet je wel, ik kan echt verhalen vertellen weet je wel over NFT’s daar word je gewoon bang van. Bijvoorbeeld deze. Zal ik mijn scherm delen Bas?

Bas: Ja, gooi hem erin jongen. Ja, voor de mensen die dit luisteren in de auto niet, maar dan moe tje maar uitleggen wat er staat.

Mitchel: Nou ja, precies, dus ik, eens even kijken of die het doet. Mitchel’s screen, hij is aan het loaden nu. Maar ik heb dus in het verleden heb ik een NFT gekocht dat heet, dat was van de set de Croakz, dat zijn dus de, dat zijn kikkers. Kijk eens, daar komt mijn scherm. En ik zal ze even opzoeken voor je.

Bas: Je hebt veel tabbladen open staan.

Mitchel: Oh ja. Ja, dat is dan wel weer wat ik heb. Ze staan nu, ja, op 0.08, maar ik had deze, de highest less sale. Ik had deze had ik gekregen. Deze Rembrand Croak.

Bas: Ok, dit is gewoon een of andere soort van ja, wat is het, een uiltje met een raar petje op of zo?

Mitchel: Nou, het is een pa dof een kikker.

Bas: Ok.

Mitchel: Met een Rembrandpetje erop en met een soort van ja, ding, penseel hierzo en anyways, dit was ik dus. Ik had deze hierzo, dit is mijn wallet, E5D735 en ik kreeg dus deze, ik had hem voor 0.08 gekocht, dat was dus ja, 200 euro of iets dergelijks, ik kreeg dus deze kreeg ik in mijn wallet gedropt en ik had, ik was op dat moment was ik dus aan het karten met mijn familie en ik zag op mijn iPhone dat ik dus best wel een bijzondere had. Ik wist niet precies hoe bijzonder die was, maar het bleek dus de nummer 1 NFT te zijn uit de hele set, maar dat wist ik niet omdat ik op mijn telefoon zat en ik had zoiets van ah, man, het is nu het moment weet je wel, nu is iedereen deze dingen aan het kopen en ik moet het momentum moet ik pakken. Dus ik keek naar de laatste hoogste sale die gedaan was en dat was 5 Ethereum. Du sik had zoiets ja, volgens mij is die van mij, ja, wel net zo bijzonder als deze dus ik zet hem gewoon iets hoger weg, ik zet hem voor 6 Ethereum weg. Dus ik had hem hier verkocht voor 6 Ethereum op 15 december om kwart over 11 en 6 Ethereum was op dat moment iets van 20.000 euro of zo.

Bas: Wow.

Mitchel: Dus ik had van 200 euro had ik 20.000 euro gemaakt in 4 dagen tijd.

Bas: Mama mia.

Mitchel: Maar, mama mia ja. Maar je ziet hier 11 uur 16 voor ja, voor de mensen die aan het luisteren zijn er staat 11 uur 16, 15 december, hij werd vervolgens op 11 uur 43, dus een half uur later werd hij verkocht voor 20 Ethereum.

Bas: Een half uur later even 14 Ethereum winst gepakt die gozer.

Mitchel: 14 Ethereum erop. Dus ik, ja, weet je wel, ik miste eigenlijk dus 50.000 euro hier.

Bas: In 2 uur tijd hè.

Mitchel: En toen vervolgens op 18 december, dus drie dagen later werd hij gekocht voor 40 Ethereum. Dus dat is nog eens 20 Ethereum erbij, dat is nog eens 60.000 euro. Dus ik heb ongeveer mijn NFT heb ik voor meer als 100.000 euro te weinig verkocht.

Bas: Tering. Maar wat staat er nu dan? Hoeveel is hij nu waard dan? Of zie je dat niet?

Mitchel: Wat zeg je?

Bas: Want er staat nu highest offer is 0,7, hoeveel is die nu waard dan dat ding?

Mitchel: Ja, nu is hij waard wat de gek ervoor geeft.

Bas: Ja, dat snap ik. Dus je kan hem te koop zetten voor 100 Ethereum of zo, maar dan, of whatever.

Mitchel:Ja, precies, maar dat betekent niet dat iemand ja, deze dan gaat kopen.

Bas:Maar nu is het hoogste offer op dit plaatje 0,7 Ethereum.

Mitchel: Nu is de hoogste offer inderdaad 0.7 Ethereum. Niemand wil hem op dit moment hebben.

Bas: Maar die gozer die hem voor 40 heeft gekocht die denkt ja, 0,7, ik dacht het niet.

Mitchel: Ja, precies, die heeft hem gewoon, weet je, als deze set misschien in de toekomst, ja, weer nieuw leven in wordt geblazen of iets dergelijks, ze zijn aan het denken om een soort van tv-serie te maken en ja, deze, ja, pluche toad zeg maar uit te brengen als knuffels.

Bas: Oh ja.

Mitchel: Weet je wel, dan kan het zijn dat in een keer die NFT-set weer in het nieuws komt en dat mensen die NFT-set weer willen hebben.

Wat is OpenSea?

Bas: Ja, het is eigenlijk een soort van eBay of zo dit, of ja, een veilingsite zeg maar.

Mitchel: Ja, OpenSea is eigenlijk de grootste marktplaats van alle NFT’s. Hier wordt eigenlijk, ja, enorm veel verhandeld. We kunnen hier ook zien in bijvoorbeeld June Analytics, dat is zeg maar een soort van analytics programma voor--

Bas: Voor NFT’s.

Mitchel: Voor de blockchain en hier zie je dus zeg maar, ja, wat er verhandeld wordt zeg maar. Dus gisteren is er bijvoorbeeld 124 miljoen dollar verhandeld aan NFT’s op een dag. En bijvoorbeeld de hoogste dag was 1 februari, er is bijna 250 miljoen dollar verhandeld op één dag aan NFT’s. dus het is niet zo van oh ja, dit is, in verhouding is het heel klein, maar aan de andere kant we zijn dit aan het doen met nu op dit moment iets meer als 500.000 mensen die aan het handelen zijn op maandelijkse basis. Dus 550.000 mensen ongeveer die aan het handelen zijn en die hebben vorige maand voor bijna 5 miljard dollar verhandeld aan NFT’s.

Bas: Ja, je zag dat plaatje naar beneden zie je het aantal useres zie je echt exponentieel toenemen zeg maar.

Mitchel: Ja, je ziet het aantal users zie je exponentieel toenemen inderdaad, ja. Het is echt, ja, bizar en het kan zomaar zijn inderdaad dat over een aantal maanden dat we aan het kijken zijn en dat deze piek net zo vlak is als wat je hier ziet bijvoorbeeld omdat er gewoon, ja, ik verwacht dus in de aankomende maanden dat er tientallen miljoenen mensen ja, bij gaan komen die gaan handelen in NFT’s.

Bas: What the fuck joh.

Mitchel: Ja, dat is echt, het is enorm, enorm groot.

Starten met NFT's flippen?

Bas: Maar goed, nu hoor ik de mensen aan alle kanten denken van Mitchel, hoe kunnen wij dit ook doen? Want volgens mij help jij een paar handjes mensen met dit ook te doen, maar ja, het is natuurlijk een heel spektakel hè, dus net als aandelen eigenlijk van ja, gaat iemand jou adviseren welke je moet kopen of je moet verkopen of hoe werkt het en waar kijk je naar, waar kijk je niet naar.

Mitchel: Ja, dat is, het is ja, ik vond het super leuk weet je dat je mij weer uitnodigde voor deze podcast zeg maar, maar in deze podcast kan ik nooit uitleggen hoe je dit voor jezelf kunt doen want er zijn gewoon een aantal dingen die heel erg belangrijk zijn en die gewoon wat meer uitleg nodig hebben.

Bas: Dat snap ik.

Mitchel: Ik handel eigenlijk, wacht, ik zal teruggaan, en ik zal eventjes het delen stoppen, ik handel eigenlijk op basis van een methode die ik in de afgelopen maanden heb ontwikkeld voor mijzelf, dat heet de TUVAC-methode, dat staat simpelweg voor Team Utility Volume Art en Community. Dat zijn eigenlijk, ja, de vijf pijlers waar je op wilt letten als je een NFT-set aanschaft, waarbij team en community eigenlijk de meest belangrijke zijn. Weet je wel want ja, art daar valt over te twisten, volume dat kan ja, elk moment weer opgepakt worden of niet en utility is ook wel, ja, wel redelijk belangrijk van ok, wat is de roadmap weet je wel, wat gaan ze in de toekomst doen? Zit er eventueel een crypto token aan vast. Hè, er zijn ook best wel wat NFT’s die nu op dit moment een token hebben waarbij je dus, waarbij die NFT eigenlijk gewoon elke dag tokens genereert en dus ja, een soort van passieve inkomsten eigenlijk genereert. Ik heb een aantal NFT’s, ik denk dat, ik moet dat nog precies uitrekenen, maar de NFT’s die ik heb die tokens genereren ik denk dat ik ongeveer iets van tussen de 2.000 en de 2.500 dollar per maand gewoon aan ja, aan inkomsten genereer zeg maar via de tokens alleen al van die NFT’s.

Bas: En dat betekent eigenlijk alleen maar omdat je de NFT bezit krijg je die tokens, dus het is een soort van rente.

Mitchel: Precies, precies.

Bas: Dus eigenlijk is dit al wat je net roept--

Mitchel: Je moet vaak in ruil daarvoor moet je je NFT moet je staken, dat betekent zeg maar dat je hem uit de roulatie haalt dat mensen hem niet meer kunnen aanschaffen tot het moment dat je hem weer unstaked en zegt van ok, weet je wel, dan komt hij weer vrij op de marktplaats om te verhandelen. Maar ja, NFT-sets willen graag zien dat jij jouw NFT opbergt zeg maar zodat er zo min mogelijk aanbod is zodat de vraag omhoog gaat zodat de prijs omhoog gaat van die NFT-set. En in ruil daarvoor krijg je dus inderdaad tokens. En die tokens kun je dan vervolgens via ja, via een swapsysteem zoals Uniswap of whatever kun je weer omwisselen gewoon voor USDT, voor een Stable Coin of iets dergelijks en dat kun je vervolgens weer uitbetalen aan jezelf. Dus je kunt eigenlijk zeg maar ik heb ook weleens, ik neem ook een podcast op met een van mijn klanten, Joel heet hij, is misschien ook leuk om eens een keer te luisteren, maar ik wil het voor de rest niet te veel, ja, op jouw podcast--

Bas: Nee, nee, gooi de naam erin dan kunnen mensen hem opzoeken.

Mitchel: Ja, dat is NFT Wereld heet die podcast dus dat kun je gewoon zoeken op Apple of op Spotify of iets dergelijks.

Bas: Nice.

NFT's interessanter dan vastgoed?

Mitchel: Maar we hadden een keer een aflevering gemaakt van ok, is het investeren in NFT’s mogelijk interessanter als het investeren in vastgoed?

Bas: Ok.

Mitchel: En we kwamen eigenlijk wel een beetje tot de conclusie van ja, weet je wel, het kan best wel interessanter zijn als het investeren in vastgoed want ja, die NFT weet je wel heeft voor de rest geen kosten, geen omkijken naar en als je dus in de narrative gelooft van NFT’s waarbij dus, ja, dat alleen maar groter en groter en groter wordt dan ja, dan kan het, en ook dus een waardestijging met zich meeneemt, kijk, NFT’s weet je wel, vastgoed stijgt natuurlijk in waarde, maar NFT’s, ja, stijgen ook in waarde en vaak een stuk sneller. En natuurlijk, ze zijn veel meer, ja, volatile zeg maar als vastgoed dat 100%, 100%, maar er zit ook een soort van ja, huurinkomsten zitten daaraan vast. Dus je kunt, ja, het krijgen van die tokens kun je eigenlijk zien als een soort van ja, huurinkomsten zeg maar.

Bas: Ja, of dividend.

Mitchel: Van je NFT.

Bas: Ja.

Mitchel: Dus en eigenlijk staan we dus nu gewoon helemaal aan het begin en alle spelregels worden op dit moment eigenlijk een beetje, ja, geschreven laat ik het zo zeggen. Dus die tokens, ja, die zijn de afgelopen 4, 5 maanden of zo zijn die een soort van in beeld gekomen waarbij het niet alleen meer art was waar het mee is begonnen, maar dus eigenlijk dat er een hele ecosysteem omheen wordt gebouwd en dat community heel erg belangrijk werd en dat je dus, ja, tokens hebt en dat er nu games aan vasthangen waarbij je dus play to earn games hebt waar ook NFT’s weer aan vast hangen zeg maar en dat je alleen maar die play to earn games kunt spelen als je de NFT hebt. Dus er zijn, er worden enorm grote ecosystemen worden opgezet rondom al die NFT’s.

Bas: Ja.

Mitchel: Ja, dan om terug te komen op jouw vraag, want ik merk op dat ik iedere keer weer op een zijspoortje ga zeg maar.

Bas: Ja, dat is mooi. Nou ja, wat ik dus mooi vond is jij vertelt tussen neus en lippen door ja, ik krijg dus omdat ik alleen die NFT heb krijg ik iets van 2.200 euro per maand, wat gewoon een freaking gemiddeld salaris is van iemand in de normale wereld, laat ik het even zo zeggen. En dat is ja, dat is gewoon jouw side dingetje wat je gewoon krijgt omdat je een paar plaatjes hebt gekocht.

Mijn NFT collectie

Mitchel: Ja, ja, zo kun je het eigenlijk wel zien en er zijn, het is gewoon ja, het is gewoon best bizar wat er, ja, wat er allemaal gebeurt. Ik zou bijvoorbeeld, ik zal nog eens een keer mijn scherm delen, bijvoorbeeld we kunnen live kijken, hierzo in mijn wallet, weet je wel, ik ben daar ook ja, vrij open over wat daar in zit.

Bas: Ok, show me the money.

Mitchel: Show me the money, ja, we gaan nu bijvoorbeeld--

Bas: Het zijn allemaal rare plaatjes die ik zie, maar goed.

Mitchel: Ja, ik tel dus nu alle value van alle plaatjes tel ik op hierzo.

Bas: Ok, hij is aan het calculeren, je ziet een getalletje zie je oplopen.

Mitchel: Je ziet het getalletje zie je oplopen en we komen uiteindelijk uit op.

Bas: Tot boven de 80, 92 Ethereum.

Mitchel: 92 Ethereum.

Bas: What the fuck joh.

Mitchel: En als we dus, ja, als we--

Bas: Ethereum is 3K nu of zo, dus dat is inderdaad bijna 3 ton dit.

Mitchel: Ja, dit is ongeveer, ja, dit is iets meer als 250.000 ongeveer. Maar gisteren kocht ik bijvoorbeeld deze image.

Bas: Dat is een soort van Calimero.

Mitchel: Een soort van Calimero inderdaad ja, maar deze kocht ik voor 2.89.

Bas: Ja, Ethereum.

Mitchel: Ja, 2.89 Ethereum, maar die staat nu op 5.2. Deze kocht ik gisteren.

Bas: Oh, wow.

Mitchel: Dus als we gaan rekenen, 5.2 minus 2.89 dan blijft daar 2,3 Ethereum over in één nachtje weet je wel.

Bas: Dat is 8K of zo.

Mitchel: Pak je iets van 8.000 euro ja.

Bas: Ja.

Mitchel: Het is echt, ja, het is gewoon bizar. Het is heel erg bizar wat er eigenlijk gebeurt.

Bas: Maar je bent niet bang dat die 100 Ethereum in een keer naar 10 Ethereum klapt overnight of zo.

Mitchel: Nee, absoluut niet, nee. Nee, omdat ik, nogmaals ik geloof heel erg in de narrative van NFT’s, ik geloof in de toekomst ervan, ik geloof in de brands c.q. de ja, de NFT-sets waar ik in stap omdat ik daar goed onderzoek naar doe en ik geloof dat de NFT-sets waarin ik handel zeg maar dat die heel erg veel potentie hebben in de toekomst. Dus er kan wellicht een, door een bear cycle, doordat alles een klein beetje naar beneden gaat kunnen de floor prices gaan dalen van bepaalde sets waar ik in zit, dat is absoluut wat er kan en wat er ok gaat gebeuren, maar in een volgende ja, bull run als alles weer naar boven gaat, ja, zie je alles gewoon drie keer zo hard weer naar boven gaan en dat is iedere keer hè, in die verschillende cycles waardoor ik dus zo enorm gegroeid ben in mijn portfolio.

Bas: Juist.

Mitchel: Dus ja, zo ga je inderdaad van 30.000 ga je naar 80.000 en nu naar 250.000 en ik verwacht dus in de volgende bull run, ja, dat we wellicht misschien wel de magische 1 miljoen ja, euro kunnen aantikken aan floor prices van NFT’s.

Bas: Wow.

Mitchel: En ja, het is echt bizar. En ja, in ieder geval super leuk ook om--

Speciaal voor de luisteraars

Bas: Ja, maar Mitchel, de mensen die zitten te luisteren--

Mitchel: Het verhaal te delen zeg maar aan jouw luisteraars.

Bas: Ja, die zitten te luisteren die denken ok, ik wil dit ook.

Mitchel: Ik wil dit ook.

Bas: En jij gaat ze daarbij helpen toch?

Mitchel: In principe, weet je, ik wil gewoon mijn verhaal doen hier Bas, maar ja, ik help mensen hiermee inderdaad, dat klopt. Ja, ik help mensen hiermee, inderdaad, dat klopt. Ik heb een programma gemaakt dat heeft--

Bas: Vind je het leuk om nog meer mensen te helpen dan?

Mitchel: Ja, ik vind het wel leuk om nog meer mensen te helpen, maar ik vind het nooit zo, hè, ik hou nooit zo heel erg van ja, weet je wel, van pitchen.

Bas: Dat snap ik.

Mitchel: We zitten hier op een podcast en ik heb zoiets van ja, weet je.

Bas: Maar als ik dit zou luisteren, als ik dit zelf zou luisteren dan zou ik zeggen ok, hoe moet ik dit doen?

Mitchel: Ja, precies, precies. Er zijn een aantal dingen die interessant zijn, is mijn programma NFT Secrets, ik denk dat dat een super super waardevol programma is. Dat is misschien ook best wel leuk nog om ja, om ook te laten zien hè. Want misschien hebben mensen nu zoiets van ja, Mitchel, weet je wel, jij bent waarschijnlijk de enige die dit, die hier succesvol is. Dus wat ik eventueel zou kunnen laten zien is we hebben voor onze klanten hebben we een Discord. Ik weet niet of je de Discord hier ziet? Hopefully. Zie je hem of niet?

Bas: Ja, ik zie Discord, ja.

Mitchel: Ok, je ziet de Discord.

Bas: Ik zie allemaal berichten in ieder geval.

Mitchel: En in die Discord hier hebben we een speciaal kanaal die heet succesvolle flips. En hier plaatsen zeg maar alle mensen die dus succesvol iets verkocht hebben plaatsen dit hierin. Dus vandaag is er hier een succesvolle flip geplaatst, maar eigenlijk elke dag worden hierdoor ja, door weet ik veel hoeveel mensen worden hier flips geplaatst. Hierzo iemand zegt hé, weet je wel - wat zeg je?

Bas: Ik was even aan het lezen wat er stond.

Mitchel: Ja, voor de mensen thuis, weet je, of voor de mensen thuis, voor de mensen die aan het luisteren zijn, hierzo iemand bijvoorbeeld die heeft 7.000 dollar winst. Even kijken of er een paar zijn die gemakkelijk zijn om eruit te trekken zeg maar. Alles wat je hier ziet is winst. Even kijken, hier bijvoorbeeld winst 11.000 euro iemand.

Bas: Gekocht voor 0.5, verkocht voor 11.

Mitchel: Ja, 11.000. hierzo winst 11 Ethereum. Hier zegt iemand--

Bas: 11 Ethereum, dat is 33.000, man.

Mitchel: Dat is iets van 30.000. hierzo, ik probeer even een beetje de grotere eruit te pakken, maar we scrollen hier eigenlijk langs ja, een gigantische hoeveelheid sales. Hierzo ongeveer 4.500 euro winst.

Bas: Wow. Ja, je scrolt maar door, het houdt niet op.

Mitchel: Het blijft maar doorgaan. Hierzo heeft iemand weet je wel, dat is waar ik het net over had over die tokens, hier heeft iemand 50.000 dollar winst gemaakt met tokens uit weet je wel, uit de ja, van de NFT-set.

Bas: Alleen van de tokens. Dus hij heeft de NFT nog maar alleen de tokens zijn 50K waard geworden.

Mitchel: Ja, alleen de tokens zijn 50K waard. Dus zij was ingestapt weet je wel toen ik in was gestapt, maar veel heftiger als ik. Ik heb uiteindelijk iets van 10.000 dollar winst gemaakt met de tokens, maar zij 50.000 dollar.

Bas: Nee, nee.

Mitchel: Ja, echt bizar. Hier 1.000 euro winst, ja, dit gaat maar door weet je, dit blijft gaan. Hier iemand weet je wel, hé, een aantal flips de afgelopen week, 1.4 Ethereum, 2.4 Ethereum, 1 Ethereum, 0.5 Ethereum, 0.7 Ethereum, 2.5 Ethereum. Ja, dit is bij elkaar ook iets van 30.000 euro winst of zo. Het is echt van de zotte zeg maar wat er ja, wat er gebeurt.

Bas: Dat is wat ik zeg, je wordt hier heel hebberig van als je dit ziet.

Mitchel: Ja, je wordt hier wel heel hebberig van ja. Ja, dat kan ik snappen, maar toch raad ik iedereen aan om ja, om het rustig, weet je, om jezelf rustig in te lezen en om jezelf gewoon echt te onderwijzen zeg maar en kennis op te doen van hoe je dit daadwerkelijk echt op de juiste manier moet doen.

Bas: Ja.

Mitchel: Wat je net zei weet je wel, ik help mensen daarmee, ik heb een programma NFT Secrets. Daarin leer je de geheimen van de NFT-world en ja, leer je eigenlijk zeg maar hoe ik dat zelf aanpak. Er zullen waarschijnlijk meerdere manieren zijn, maar dit is in ieder geval de manier waarop ik, ja, van zeg maar 35.000 euro iets van 250.000 euro nu heb gemaakt. Dat is iets wat heel goed werkt voor mij en ook voor klanten zoals dat je ook kunt zien zeg maar in die discourt, het is geen, ja, geen broodje aap en ja, daar help ik mensen dus mee, dus ja.

Korting voor de luisteraars

Bas: Ik ga je misschien een beetje voor het blok zetten Mitchel, maar laat, misschien kun je een mooi paginaatje optuigen voor die andere kant die nu aan het luisteren is die denkt vriend, Mitchel, ga mij dat ook eens even uitleggen en wat kun je die mensen vertellen dan? Of waar ga je ze heen sturen?

Mitchel: Waar ga ik ze heen sturen.

Bas: Dit is toch niet live, dus bedenk iets en tuig het op zou ik zeggen.

Mitchel: Come on zeg. Ja, weet je, voor je luisteraars wil ik best iets doen, natuurlijk, absoluut. Ik denk ja, we nemen dit ook op hè, op YouTube dus jij doet vaak de YouTube dingen doe je wel op een website zetten toch of niet?

Bas: Ook ja en transcriben, website, dat soort dingen.

Mitchel: Ja, precies, dus we kunnen wel onder de video hierzo kunnen we een ja, een button plaatsen met daar een aanbieding. Ik weet nog niet wat de aanbieding gaat zijn eigenlijk ant je zet me hier echt wel een beetje voor het blok.

Bas: Ja, ok, denk erover na.

Mitchel: Maar ik zorg voor een gepaste aanbieding voor de Slipperluisteraars.

Bas: Ja, precies, de Slippertjes.

Mitchel: Dus je kunt naar jouw website gaan. Ik denk dat we ook zelf iets kunnen opzetten weet je wel op mijn ondernemer.nl website. Dus laten we ondernemer.nl/slippertje want ja, dit is ook weer een slippertje natuurlijk. Dus ondernemer.nl/slippertje doen en dan kunnen mensen daar ook terecht. Nogmaals, ik maak een passende aanbieding voor, ja, voor mijn grote vriend Bas zijn luisteraars.

Bas: Zo is het.

Mitchel: Helemaal top. Ja, laten we dat doen en dan zie je dus op ondernemer.nl/slippertje zie je de aanbieding en bij Bas op zijn eigen website onder de YouTube video die we gaan uploaden zie je ook de aanbieding en dan ja, dan wat krijg je dan, ja, dan krijg je van A tot Z zeg maar NFT Secrets.

Bas: Hoe je dit spektakel aanpast.

Mitchel: Met daarbij ja, alle modules zeg maar. Het is een programma dat bestaat uit volgens mij iets van 5 modules met elk ja, iets van 6 tot 10 video’s of iets dergelijks. De eerste module gaat over research. De tweede module gaat over inkopen, de andere module gaat over verkopen, dan gaat er nog een module over holden en eigenlijk de allereerste module is trouwens een soort van ja, first things first module waarbij je, waar ik bijvoorbeeld uitleg waar je op moet letten met name om niet in bepaalde, ja, scams te trappen zeg maar. Want waar er natuurlijk enorm veel geld omgaat zijn er enorm veel mensen die ook eigenlijk een soort van kwade bedoelingen hebben en die dus op allerlei slinkse manieren proberen dat jij jouw digitale wallet aan een bepaalde website hangt of iets dergelijks en dan vervolgens heel je wallet leeg kunnen trekken. Ja, het zijn allemaal dingen dat als je onvoorbereid hieraan begint dat je dus ja, echt ja, veel geld kunt kwijtraken en dat is absoluut niet iets wat ik mensen wens. Maar als je je gewoon aan een aantal simpele, ja, regels houdt zeg maar die ik over de afgelopen maanden heb gezien dan is het voor iedereen mogelijk om gewoon ja, heel erg veilig te handelen zeg maar in NFT’s. ik wil niet, absoluut niet zeggen succesvol te handelen want ja, het is weet je wel, het vergt natuurlijk gewoon wat research zeg maar voor elke NFT-set, maar ja, daar hebben we nu, ze kunnen zo enorm groot zijn zoals dat ik zojuist heb laten zien, maar ze zijn absoluut niet gegarandeerd, dus ja.

Bas: Maar je leert ze wel zoals wij dat in Dwarfstaal noemen de ruwe diamant te vinden. Dus je hebt wel een bepaalde methode waardoor je ruwe diamanten kan vinden en natuurlijk, dan is het alsnog geen garantie dat die ruwe diamant ook een gepolijste diamant wordt, maar je laat wel zien hoe die kans in ieder geval groot is dat dat wel gaat gebeuren.

Mitchel: Ja, ja, zeker. Ik probeer zelf altijd te denken als een investeerder met het aankopen van NFT-sets. Dus helemaal aan het begin zeg maar van mijn ja, van mijn NFT-carrière als ik het zo mag noemen had ik zoiets van hoe moet ik deze, ja, deze space nou aanpakken zeg maar? En toen had ik zoiets van ja, volgens mij moet ik dat gewoon doen als een investor waarbij een investor als ze in 100 bedrijven stappen zeg maar dan rekenen ze er al op dat in ieder geval de helft of meer dan de helft zeg maar niks wordt en er zijn een aantal bedrijven dat zijn de outlyers, dat worden de, ja, de unicorns, de billion dollar companies, dat worden de Dwarfs. Weet je. Dus ja, weet je, die Dwarfs daar ben je natuurlijk naar op zoek en die gaan vervolgens, die gaan er vervolgens voor zorgen dat de losers die je eigenlijk maakt dat die meer dan wel worden gecompenseerd zeg maar door de outlyers die je hebt. Dus bijvoorbeeld die Carrefouren die ik net liet zien, weet je wel, die zou zomaar naar 10 Ethereum kunnen gaan of iets dergelijks. Ja, als je dan in een aantal sets stapt van ja, van een half Ethereum of 1 Ethereum of iets dergelijks, ja, je kunt dan vervolgens met 7 Ethereum winst kun je wel 5 missers weer maken zeg maar en dan nog 6.000 euro winst maken zeg maar.

Bas: Ja, ja.

Mitchel: Dus en ja, en ik probeer gewoon mijn verliezers tot het minimum te beperken en dat doe ik door eigenlijk niet te stappen in hype sets. Dus er zijn heel erg veel sets die vervolgens ja, in de markt geslingerd worden zeg maar waarbij je best wel snel wat geld kunt pakken zeg maar. Dus ze komen online op de marketplace, er is veel hype, mensen kopen massaal die dingen en in een paar uur tijd weet je wel kun je best wel een paar honderd euro winst maken, maar je weet helemaal niks van die set. Je weet niet wat het verloop gaat zijn, je weet niet wat er vervolgens gaat gebeuren dus wat ik probeer te doen is met name in sets te stappen die al wat historie hebben. Dus die bijvoorbeeld al zo’n bear-bull cycle hebben meegemaakt en te kijken wat vervolgens op dat moment het volume deed van die set, wat de floor prices waren van die set op dat moment en kijken wat vervolgens het team heeft gedaan tijdens die periode dat het eigenlijk niet zo heel erg lekker ging in de NFT-space. En als ze daar dan met vlag en wimpel doorheen komen dan is het een veel, ja, meer zekere manier van investeren als dat je gaat zitten op die hype set zeg maar die nog helemaal geen historie hebben. Dus dat is minder sexy, laat ik het zo zeggen, alleen het werkt voor mij een heel stuk beter dan ja, dan al die snelle hype dingen te gaan najagen.

Bas: Ja, je wil niet de fidget spinners onder de NFT’s kopen dus. Het gaat hard omhoog, maar het gaat ook hard weer omlaag. Dat doe ik altijd in e-commerce moet ik altijd denken dat ja, dat zie je in Google trends dan in de e-commerce, dan zie je zoiets vet hard omhoog gaan, super hip, heel veel zoekvolume en daarna een maand later is niemand meer die ernaar zoekt. Dus dat noem ik dan de fidget spinners onder de NFT’s, wil je dus niet, maar daar heb je dus een bepaalde kijk op hoe je dat kan signaleren tussen haakjes.

Mitchel: Ja, zeker, zeker. Je hebt daar bepaalde tools voor weet je wel, dat soort dingen, ja, dat leg ik allemaal uit eigenlijk in de course. Bepaalde data waar ik naar kijk en ja, eigenlijk inderdaad net hetzelfde misschien als ja, ik weet niet of jij dat, ja, misschien ook wel hebt gedaan in jouw courses zeg maar waarbij je dus inderdaad data kunt zien van producten die verkocht zijn en wat wellicht een goed product is om in te stappen, al dat soort dingen. Zo heb je dat eigenlijk ook voor NFT’s.

Bas: Ja, ja.

NFT's tijdens Super Bowl

Mitchel: Waarbij ja, nogmaals, we staan echt helemaal aan het begin, er gaat gigantisch veel gebeuren, we krijgen zo meteen ja, als je dit luistert wat later, ik denk dat er iets gaat gebeuren tijdens de Super Bowl met NFT’s. Dus aankomende zondag is de Super Bowl, dat is eigenlijk ja, het grootste evenement in de VS als het gaat om entertainment en zo en Snoop Dogg en Eminem en Kendrick Lamar en nog wat anderen zeg maar die gaan dus de halftime gaan ze verzorgen voor de Super Bowl.

Bas: Cool.

Mitchel: En de grap is zeg maar dat al die artiesten die hebben in de afgelopen weken hebben ze allemaal van die Bored Apes gekocht.

Bas: Wow.

Mitchel: Dus en er gaan enorm veel artiesten hebben in de afgelopen weken, dus niet alleen die artiesten die optreden in de halftime, maar bijvoorbeeld ook Justin Bieber, weet je wel, Post Malone, zoveel artiesten zijn in die Bored Apes gestapt en ik heb zoiets van misschien weten hun iets wat wij nog niet echt weten zeg maar.

Bas: Ja, ja.

Mitchel: Dus als hun elkaar natuurlijk allemaal een beetje informeren van hé, goh, weet je wel, dit gaan we doen tijdens de halftime, het zou zomaar kunnen dat bijvoorbeeld Coinbase ook een reclame heeft tijdens de halftime van de Super Bowl waarbij ze aankondigen dat hun NFT marketplace live gaat of iets dergelijks. Want hun zijn aan het bouwen aan een NFT marketplace en die gaat super, super, super binnenkort gaat die live. Pas was er een e-mail over en ja, als je nu kijkt zeg maar, we zagen net er zijn iets van 550.000 mensen die nu aan het handelen zijn in NFT’s op OpenSea. Als je gaat kijken naar de wachtlijst van Coinbase NFT marketplace die staat op iets van 2,5 miljoen man.

Bas: Nee joh. Dus dat gaat dadelijk gewoon idioot exploderen dus.

Mitchel: Dus natuurlijk is er overlap, maar stel dat die overlap 500.000 man is dan komen er straks 2 miljoen mensen bij die vanuit Coinbase dus zeg maar geïnteresseerd gaan zijn in NFT’s, de NFT’s die nu ook al beschikbaar zijn op OpenSea die gaan dan in een keer ook op Coinbase komen met 2 miljoen extra mensen die dat potentieel willen aanschaffen.

Bas: Ja.

Mitchel: Dus als nu zeg maar het volume 5 miljard is per maand dan met vier keer zoveel mensen erbij dan kun je misschien wel kijken naar zo meteen 15-20 miljard. Maar de grap is met die NFT-sets je hebt een fixed aantal NFT’s. Dus je hebt 5.000 stuks in een set of 10.000 stuks, het worden er nooit meer. Maar de vraag wordt alleen maar meer dus de prijzen van die NFT’s gaan alleen maar stijgen.

Bas: Ja.

Mitchel: Dat is wat eraan zit te komen zeg maar. Het is echt, ja, gigantisch. En wat Coinbase ook zo meteen gaat doen is dat je gewoon niet eens meer eerst je fiatcurrency moet omwisselen in Ethereum of iets dergelijks, je kunt gewoon straks via Coinbase rechtstreeks met je creditcard kun je gewoon NFT’s gaan kopen.

Bas: Ja, heerlijk.

Mitchel: Dus dat neemt zeg maar die hele hoge drempel neemt dat vervolgens weg en als die mensen dan vervolgens hun NFT te koop zetten krijgen ze daar crypto voor terug. En dus daarom aan het begin van de podcast zei ik van ok, het is niet per se dat crypto, crypto groot maakt, maar het is dat NFT’s onboarding is voor crypto currency.

Bas: Onder andere.

Mitchel: En ja, ik verwacht ook dat we in de aankomende jaren gewoon ja, een centrale crypto currency krijgen voor ja, voor iedereen zeg maar, maar dat is denk ik weer een heel andere podcast waard.

Bas: Ja man, we zitten bijna een uur en 20 minuten te lullen Mitch.

Mitchel: Ja, zullen we er een eind aan breien of?

Bas: Ja, gooi er een kwartje in en dan krijg je dit dus.

Mitchel: Ja, precies. Weet je, als mensen het leuk vinden hè ze mogen absoluut iets onder de comments zetten hierzo bij YouTube dat als je het leuk vindt dan kunnen we ooit wel een keer part 2 doen, eigenlijk is dit al part 2 van Slippertje 5.

Bas: Klopt, Slippertje 5 naar Slippertje ik weet niet welk nummer dit wordt, maar ja, nee, lachen. Het heeft mij ook weer getriggerd. Ik zit natuurlijk al redelijk lang in de normale crypto space, maar en ok ja, er gebeurt zoveel in die wereld en het gaat zo snel, maar ja, ik ga ook eens even wat die NFT’s induiken want dit klinkt wel lachen moe tik eerlijk zeggen.

Mitchel: Ja, ja, nou ja, super in ieder geval, ik vond het ja, ik vond het top.

Bas: En wat ging je ook alweer, het was ondernemer.nl/slippertje.

Mitchel: Het was ondernemer.nl/slippertje ja. Daar gaan we die actie voor jouw luisteraars doen Bas.

Bas: Ja, dank je wel.

Mitchel: Komt helemaal goed, ik leg ze in de watten.

Bas: Ja, dank je wel daarvoor man. Top.

Mitchel: Ja, top.

Bas: Famous last words Mitchel? Zeg het maar.

Mitchel: Wat zei je?

Bas: Famous last words?

Mitchel: Poeh, famous last words. Ik denk de mensen die nu worden uitgelachen die zijn over een paar maanden worden die geniuses genoemd.

Bas: Kijk, dit zijn Steve Jobs uitspraken dit.

Mitchel: Je wil gewoon ergens vroeg bij zijn, je wil die wave wil je gewoon rijden en verder, als je hiermee bezig bent, denk alsjeblieft aan je gezondheid zowel fysiek als mentaal. Ik heb wel gemerkt aan mijzelf weet je, de eerste maanden zeg maar dat het best een tol nam op mijn gezondheid zowel fysiek als mentaal waarbij ik minder goed sliep omdat ik gewoon, dat is gelukkig nu een beetje over, omdat in het begin was het echt een edge als je vroeg uit je bed kwam omdat je natuurlijk zag dat ja, 80-90% van de NFT handel in de VS was en dus ja, als jij lag te slapen dan gebeurde alle actie en de meeste mensen die verkochten vaak in paniek zeg maar voordat ze naar bed gingen weet je wel verkochten ze hun NFT’s of whatever. Dus in de ochtend kon ik goede koopjes pakken. Dus het was best wel een edge om dan ja, 4 of 5 uur in de ochtend wakker te worden zeg maar, maar ja, vervolgens 10 uur achter je beeldscherm gekleefd te zitten omdat ik, ik moest alles zelf uitvinden. Hè, er was helemaal geen cursus voor mij weet je wel. Ik moest alles zelf uitvinden en dus ja, had ik best wel een beetje mijn lichaam geprogrammeerd van oh ja, weet je wel, je moet om 4 uur wakker worden en dus werd ik wakker, poeng weet je wel, met stuiterende ogen van ok weet je wel, we gaan er weer tegenaan en volop adrenaline natuurlijk en dan ja, eigenlijk wat minder self-care zeg maar, wat minder, ik weet dat jij heel erg van de self-care bent en gewoon van dagen in de stilte zit en al dat soort dingen. Ja, als dan iets, weet je laatste woorden zijn is weet je wel, blijf dat alsjeblieft altijd, ja, blijf altijd goed voor jezelf zorgen.

Bas: Ja, goeie. Mooi man.

Mitchel: Ja.

Bas: Thanks Mitch.

Mitchel: Ok man. Ja, wij spreken elkaar weer heel erg snel Bas, super bedankt dat je mij wilde ontvangen op ja, doe de jingle maar man.

Bas: Daar komt ie!

Mitchel: Yes!

Bedankt voor het luisteren naar de Ondernemen op Slippers podcast. Check voor meer informatie ondernemenopslippers.nl. Tot de volgende keer!

Bas: Ja, was lachen Mitch. Dank je wel man voor dit hele spektakel en inspirerende verhaal ook hoe het overnight eigenlijk ja, in een keer de andere kant op kan gaan van -70.000 op je rekening naar een floriserende NFT-handel. Check vooral ondernemer.nl/slippertje, daar gaat Mitchel een heel spektakel op zetten geloof ik en ook dank daarvoor Mitchel en ja, bedankt.

Mitchel: We spreken elkaar later.

Bas: Yo, tot de volgende keer!

Mitchel: Yo, ciao-ciao!

Bas: Ciao-ciao!

Place comment